Rețete delicioase
Nu Skin

Cum faci acasă pâine de porumb

Duminică, 11.03.2018
de Andreea Baluteanu
Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cum faci acasă pâine de porumb

Caracteristici

Adori mămăliga și pâinea proaspătă, abia ieșită din cuptor? Avem o veste bună pentru tine! Azi te tentăm cu o rețetă care îți lasă gura apă: pâine de porumb. Deliciul e originar din sudul Statelor Unite ale Americii, dar poate fi adaptat de minune și bucătăriei noastre, mai ales că trăim într-o țară cu o cultură bogată a cerealelor.

Pregătește-te să îți încânți papilele gustative! Descoperă mai jos rețeta perfectă pentru diminețile mohorâte, pentru weekendurile cu soare sau pentru serile când vrei să te simți din nou copil.

Rețeta pentru pâinea de porumb, un deliciu reconfortant

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru o pâine de porumb ca la carte!

pâine de porumb

Ingrediente:

  • 1 cană și jumătate de făină universală (încearcă varianta 550)
  • ¾ cană de mălai
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • ¼ linguriță de sare
  • 1 cană de lapte
  • 1 ou mare, bătut
  • 4 linguri de unt topit

Ustensile:

- 1 tel;

- 1 tavă pătrată, de aproximativ 20 de centimetri.

Preparare:

Începe prin a pune deoparte ingredientele, măsurându-le cu drag. Unge tava cu unt topit (o cantitate separată față de cea inclusă în rețetă) sau cu ulei. Aprinde cuptorul și lasă-l să se încălzească la o temperatură de aproximativ 200 de grade (treapta a șasea sau temperatură moderată spre mare).

Combină toate ingredientele uscate într-un bol mare: făina, mălaiul, zahărul, sarea și praful de copt. Mixează-le cu un tel și apoi cerne tot amestecul, pentru a încorpora aer în compoziție: este secretul aluatului pufos de care te îndrăgostești cât ai zice „pâine”.

Este timpul să treci la ingredientele umede! Topește untul la microunde, pe foc sau în cuptorul deja încălzit, apoi adaugă oul bătut și laptele. Mixează cu un tel, până ce obții o compoziție uniformă, în care nu mai apare niciun semn al gălbenușului de ou, cel mai dificil de încorporat.

Când vine vorba de combinarea ingredientelor uscate și a celor umede, ai nevoie de un truc venit direct de la specialiști și care poate face diferența dintre o pâine de porumb reușită și un eșec în gastronomie. Adaugă câte puțin din mixul uscat în cel umed și amestecă bine cu o spatulă de silicon, nu invers. Folosește mișcări circulare, asigurându-te că prin această tehnică previi formarea cocoloașelor. Amestecă până ce compoziția uscată e perfect încorporată, dar oprește-te aici; dacă insiști, riști ca rezultatul final să fie un preparat uscat, tare.

Varsă conținutul în tava unsă în prealabil și pune la cuptor, tot la o temperatură de aproximativ 200 de grade. Pâinea de porumb are nevoie de un interval de 20-25 de minute pentru a se coace frumos, dar succesul rețetei depinde și de puterea cuptorului tău. Noi îți recomandăm să fii prevăzătoare și să încerci din când în când aluatul cu o scobitoare. E gata când scobitoarea iese curată și când pâinea e acoperită de o crustă auriu-maronie apetisantă!

Nu aștepta să se răcească! Pâinea de porumb e minunată cât e caldă, servită cu unt sau cu ulei de măsline.

Ți-a plăcut? Experimentează în continuare! Poți adăuga în amestec chilli sau usturoi, pentru un plus de savoare, sau porumb, ca să îi accentuezi gustul. Câteva felii de brânză Cheddar vor fi curcubeu pe cerul gurii tale!

Poftă bună îți urăm!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!