Cum se prepară mucenicii muntenești
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 8-10 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere

Cuprins
- Cum se prepară mucenicii muntenești - cea mai simplă și rapida rețetă.
- Ingrediente necesare:
- Mod de preparare:
Caracteristici
Cum se prepară mucenicii muntenești - cea mai simplă și rapida rețetă.
Pe 9 martie se prepară mucenicii și există mai multe rețete tradiționale, care diferă în funcție de regiunile țării. Mucenicii muntenești sunt foarte diferiți de cei moldovenești: pentru că se fierb și se savurează cu o zeamă aromată.
Iată o rețetă simplă de mucenici muntenești, pe care o poți pregăti foarte repede și care arată delicios, după poți vedea și aici: @justaddchocolate!
Mucenicii muntenești sunt de post, deci pot fi consumați fără probleme în postul Paștelui. Sunt foarte gustoși, ușor de preparat și hrănitori. Dacă nu te pricepi să faci aluat în casă, poți cumpăra din comerț mucenici în formă de opt și îi pui la fiert.
Foto: Instagram @ mina.andrada
Iată o rețetă delicioasă pentru 8 porții de mucenici muntenești.
Ingrediente necesare:
- 400 grame mucenici;
- 200-300 grame nucă măcinată;
- 200 grame zahăr;
- scorțișoară măcinată;
- sare;
- esență de rom;
- o păstaie de vanilie (sau zahăr vanilat);
- coaja de la o portocală;
- coaja de la o lămâie.
Mod de preparare:
- Pune la fiert 3 litri de apă, cu puțină sare și cu zahărul pregătit.
- Când apa începe să fiarbă, micșorează focul. Adaugă mucenicii și aromele: păstaia de vanilie sau zahărul vanilat, coaja rasă de portocală și lămâie.
- Mucenicii trebuie să fiarbă între 10 și 25 de minute (în funcție de calitatea aluatului). Când sunt fierți, se vor ridica la suprafață, deci trebuie să îi verifici din când în când.
- Oprește focul și la final adaugă esența de rom, scorțișoara și câteva linguri de nucă.
- Acoperă oala cu un capac. Lasă mucenicii să stea în zeamă aproximativ o oră, pentru a se amesteca bine toate ingredientele și aromele. Trebuie serviți reci.
SFATURI: Păstrează o parte din nuca măcinată, ca să o adaugi în fiecare farfurie când servești mucenicii. Poți presăra în farfurie încă puțină scorțișoară măcinată, după gust.
Spre deosebire de mucenicii moldovenești, care sunt colaci copți la cuptor cu nucă deasupra, cei muntenești sunt mai simplu de preparat. Dacă nu te pricepi să faci singură aluatul de casă, poți cumpăra mucenicii de la magazin.
Iată cât de simplu este să pregătești o rețetă de mucenici muntenești!



Surse foto: Instagram