Rețete delicioase
Înapoi la

Batoane proteice facute in casa

Batoane proteice facute in casa

Redactor Alexa Galgau

Atunci cand incepi sa ai o viata activa si o rutina de sport, este esential sa ai o alimentatie corespunzatoare. Avantajul cand faci sport este ca poti sa te bucuri de gustari, pentru a-ti mentine nivelul de energie ridicat pe tot parcursul zilei, ideea de baza fiind ca acestea sa fie sanatoase si pline de proteine, pentru ca muschii tai sa se refaca dupa efort. O alegere ideala in acest sens sunt batoanele proteice, pe care le poti cumpara din supermarketuri, dar pe care le poti prepara si singura, beneficiind de ingredientele 100% naturale si de arome pe gustul tau. 

Iata 3 retete de batoane proteice pe care sa le incerci daca esti cautarea gustarii ideale!

Batoane proteice pentru toate gusturile 

1. Baton proteic cu unt de arahide si vanilie

Ingrediente:

- 128 gr de unt de arahide;

- 200 ml + 2 linguri de lapte de migdale cu aroma de vanilie;

- indulcitor natural dupa gust;

- un var de cutit de sare;

- 1/2 lingurita de extract de stevie;

- 80 gr de faina de ovaz;

- 168 g de pudra proteica cu aroma de vanilie;

- 100 gr de crackers integrali;

- 45 gr de ciocolata neagra.

Mod de preparare:

1. Pune hartie de copt pergamentata intr-o tava de 20x20 cm. 

2. Amesteca untul de arahide, laptele de migdale, indulcitorul, sarea si extractul de stevie cu ajutorul unui mixer, dat pe viteza mica. 

3. Intr-un vas mic, amesteca faina si pudra proteica, apoi adauga acest mix treptat la amestecul anterior. 

4.  Da mixerul pe viteza medie pentru cateva secunde, apoi da-l inapoi pe viteza mica.

5. Adauga biscuitii si bucatelele de ciocolata, apoi amesteca tot pe viteza mica pana cand acestea sunt aproape complet incorporate, avand insa grija sa nu strivesti complet biscuitii. 

6. Adauga aluatul in tava si niveleaza suprafata acestuia, apoi acopera totul cu o folie de plastic si lasa la frigider peste noapte. A doua zi poti sa scoti de la frigider compozitia si sa iti tai batoane de marimea dorita. 

2. Batoane proteice cu capsuni

Ingrediente: 

- 60 gr de capsuni uscate si inghetate;

- 60 gr de fulgi de nuca de cocos;

- 60 gr de pudra proteica fara arome;

- 1 lingurita de esenta de vanilie;

- 60 ml lapte de cocos neindulcit sau lapte de migdale;

- 80 g de ciocolata neagra cu un continut de cacao de peste 70%.

Mod de preparare:

1. Pune capsunile intr-un blender si mixeaza totul pana cand obtii o compozitie fina. Adauga fulgii de cocos si pudra proteica, apoi vanilia, amestecand totul pana cand compozitia se omogenizeaza, dar nu complet. Pentru textura, trebuie sa existe cateva bucati de capsuni si de cocos nemaruntite.

2. Adauga laptele de cocos sau de migdale si amesteca pana cand compozitia incepe sa devina tot mai fina. 

3. Tapeteaza o tava cu hartie pergamentata si adauga aluatul, nivelandu-l. Adauga totul la frigider si lasa peste noapte la rece. 

4. Pune ciocolata intr-un castron de plastic, apoi pune-o la microunde pentru un minut. Amesteca pentru a obtine o crema fina, pana se raceste usor. Dupa ce iti tai batoanele (4 mari sau 8 mici), da-le prin ciocolata, apoi pune-le pe o farfurie si lasa-le din nou la frigider timp de 30 de minute. 

 

3. Batoane proteice cu vanilie si ghimbir

Ingrediente:

- 2 linguri de unt;

- un sfert de cana de sirop de agave;

- un sfert de cana de lapte de cocos;

- 2 linguri de pudra proteica cu aroma de vanilie;

- 100 gr de fulgi de ovaz;

- 50 gr de migdale maruntite;

- 50 gr de seminte de floarea soarelui;

- 50 gr de ghimbir cristalizat, taiat bucati fine;

- 25 gr de fulgi de cocos. 

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie, pe foc mediu, topeste untul si adauga siropul de agave. Adauga laptele si pudra proteica, apoi amesteca pana cand obtii o compozitie fina. 

2. Amesteca intr-un vas cerealele, migdalele, semintele si 3/4 din ghimbir. Toarna compozitia din unt peste acestea si amesteca bine. 

3. Tapeteaza o tava cu hartie pergamentata si unge-o cu foarte putin ulei. Toarna aluatul in tava si niveleaza-l. 

4. Presara nuca de cocos peste compozitie, apoi pune totul la cuptor la 160 de grade Celsius, timp de 20 de minute. 

Decat sa dai banii pe batoane proteice din comert, incearca aceste retete care nu numai ca sunt extrem de sanatoase, dar sunt si o adevarata incantare pentru papilele gustative. 

Surse: dessertswithbenefits.com; chocolatechillimango.com; spabettie.com 

Articolul urmator
Lapte de caju: beneficii și mod de preparare
Lapte de caju: beneficii și mod de preparare
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.