Incearca ANZAC, biscuiti de casa made in Australia

Cuprins
Biscuitii de casa ANZAC sunt untosi, gumati si superdeliciosi! Sunt un desert traditional din zona Australia si Noua Zeelanda, iar reteta dateaza inca de pe vremea Primului Razboi Mondial. Soldatii ii purtau in ranite deoarece sunt un supliment nutritiv exceptional, sunt usori si raman proaspeti foarte mult timp. In aceste tari ei sunt un dulce pregatit special pe 25 Aprilie, de Ziua Veteranilor. Incearca si tu sa faci biscuiti de casa ANZAC.
Biscuiti de casa ANZAC
![]() |
Ingrediente :
1 cana cu fulgi de ovaz
1 cana cu faina
½ cana cu zahar
¾ cana fulgi de cocos
2 linguri cu miere
4 linguri cu unt
½ lingura bicarbonat
1 lingura cu apa fiarta
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteca ovazul, faina, zaharul si nuca de cocos. Intr-o tigaie, pune la topit untul si combina-l cu miere si lasa-le sa se mixeze.
Intr-o cescuta, amesteca apa fierbinte si bicarbonatul. Toarna compozitia in tigaie, peste melanjul de miere si unt, dupa care, combina ingredientele uscate cu mixul din tigaie si amesteca energic.
![]() |
Cu o lingura de lemn, ia din compozitie si modeleaz-o in forma de cercuri plate. Aseaza-le intr-o tava cu hartie cerata si lasa-le la cuptor timp de 15 minute pana cand devin aurii. Acestia sunt niste biscuiti de casa minunati!


