Biscuiti cu mere si musli - Vrei si tu?

Cuprins
Am o prietena care e vesnic la dieta. Ea isi refuza multe delicii culinare de frica kilogramelor in plus si nu comanda niciodata desert atunci cand iese la restaurant. Are insa o slabiciune: biscuitii mei cu mere si musli. Iata reteta:
Biscuiti cu mere si musli
![]() |
Ingrediente:
2 mere acrisoare
220 g faina
1 lingurita praf de copt
100 g unt
60 g zahar brun
1 praf de sare
1 lingurita praf de scortisoara
75 g musli neindulcit
1 ou
4 - 5 linguri lapte
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 190ºC (170ºC cu ventilator sau treapta 3). Tapeaza tava cu hartie de copt. Spala merele, decojeste-le si indeparteaza cotoarele. Taie-le cubulete.
2. Pune faina si praful de copt intr-un castron. Taie untul bucatele si adauga-l. Amesteca totul cu degetele pana se formeaza o coca neomogena, franjurata.
3. Amesteca zaharul cu sarea, scortisoara, merele si musli intr-un alt castron si incorporeaza in aluat. Adauga oul si laptele. Aceste ingrediente vor deveni liant pentru toata compozitia.
![]() |
4. Cu ajutorul a doua lingurite modeleaza 24 de gramajoare de aluat direct in tava, cu o distanta de 3 cm intre ele. Coace-le timp de 15 minute. Lasa biscuitii cu mere sa se raceasca putin sau complet pe un gratar pentru prajituri. Se servesc calduti sau reci.


