Cel mai bun desert de vara: budinca de banane

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Calorii:
200
Cel mai bun desert de vara: budinca de banane
Andreea Gluh, redactor
Marţi, 09.06.2015

Cuprins

Caracteristici

Bananele sunt dulci, aromate si bogate in vitamine, nemaivand asadar nevoie de vreo prezentare detaliata. Desigur ca ele sunt un adaos perfect la salatele de fructe de sezon, insa astazi iti propunem sa incerci un alt tip de desert. Este vorba despre delicioasa budinca de banane.

Iata care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a pregati budinca de banane!

Reteta pentru budinca de banane

Ingredientele de care ai nevoie sunt urmatoarele:

  • 4 oua;
  • 160 gr de zahar;
  • 3 linguri de faina;
  • un varf de cutit de sare;
  • 500 ml de lapte integral;
  • o jumatate de lingurita de esenta de vanilie;
  • 30-40 de napolitate cu aroma de vanilie;
  • 3-4 banane coapte bine.

budinca de banane

Cum prepai budinca de banane

  1. Mai intai, preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius, iar apoi, separa trei galbenusuri de albusuri. Amesteca cel de-al patrulea ou intreg cu galbenusurile si mixeaza-le bine.
  2. Dupa aceea, intr-o tigaie pusa la foc mic, pune 250 gr de zahar, faina si praful de sare. Adauga ouale batute mai devreme si laptele integral.
  3. Amesteca totul cu o lingura de lemn timp de 10-15 minute, pana cand mixtura se ingroasa. La final, adauga si esenta de vanilie.
  4. Pune amestecul obtinut anterior intr-un vas termorezistent, iar deasupra, asaza un strat de napolitane cu vanilie.
  5. Feliaza bananele in bucati subtiri si pune un strat peste napolitane. Dupa aceea, pune un strat de amestec, inca unul de napolitane si unul de banane. Procedeaza in acest mod pana cand termini toate ingredientele.
  6. La final, bate albusurile bine, pana cand spuma se intareste asemenea bezelei, adaugand un praf de sare si zaharul ramas. Apoi, intinde un strat uniform la suprafata budincii folosind aceasta bezea. 

Budinca de banane trebuie coapta timp de 5-10 minute, pana cand stratul superior devine auriu.

Pofta buna! 

Dupa cum ai observat, nu este deloc greu sa prepari o budinca de banane. Avand in vedere faptul ca nu iti ia mult timp sa pregatesti acest desert, cu siguranta el va deveni favoritul verii.

Incearca si o delicioasa inghetata de banane!

Sursa foto: foodnetwork.com

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Marţi, 09.06.2015
Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Cel mai dulce test: răspunde la 7 întrebări și îți spunem ce desert ești!
Cel mai dulce test: răspunde la 7 întrebări și îți spunem ce desert ești!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024

Ne găsești pe