Cel mai bun si simplu cheesecake fara coacere
Cuprins
Vara este anotimpul in care ne desfatam cu o inghetata gustoasa, insa, din cand in cand, putem incerca si alte deserturi delicioase. De aceasta data, iti propunem sa pregatesti un cheesecake. Si pentru ca afara este destul de cald si cu siguranta nu vrei sa cresti numarl gradelor din termometrul tau de interior folosind cuptorul, noi iti oferim solutia ideala: prajitura fara coacere.
Afla si tu, in cele ce urmeaza, care este reteta celui mai bun cheesecake fara coacere!
O prajitura delicioasa de sezon
Ingredientele de care ai nevoie pentru a pregati acest desert minunat sunt urmatoarele:
-15 biscuiti digestivi sfaramati (poti folosi din cei simpli, din cei cu cacao ori din cei aromati cu scortisoara);
-15 grame de zahar brun (daca vrei ca prajitura sa fie mai dulce, poti folosi zahar alb);
- 50 de grame de unt topit;
- 250 de grame de branza mascarpone;
- 200 de grame de smantana cu peste 20% grasime;
- 400 de mililitri de lapte condensat;
- sucul de la trei lamai.
Modul de preparare este urmatorul:
Amesteca biscutii digestivi sfaramati, zaharul si untul topit, pana cand obtii un aluat omogen. Tapeteaza cu acesta fundul unei tavi rotunde, presand stratul cu o spatula pentru a-l nivela. In acest fel vei obtine un blat. Apoi, pune recipientul in frigider.
Intr-un bol, amesteca branza mascarpone, smantana, laptele condensat si sucul de lamaie. Acesta din urma trebuie adaugat incet-incet, amestecand in continuu. Dupa aceea, scoate tava cu blatul din frigider si pune deasupra compozitia obtinuta anterior. Odata ce ai trecut de acest pas, pune prajitura din nou la frigider si las-o acolo timp de cel putin patru ore.
Cand timpul a trecut, o poti orna cu frisca, cu bucati de citrice ori cu jeleu de fructe, pentru a-i conferi un aspect si o savoare deosebite.
Pofta buna!
Cheesecake-ul fara coacere este usor de preparat si va fi cu siguranta savurat de intreaga familie.