Cel mai bun tort de ciocolata cu iaurt si Oreo
Cuprins
- Cum se prepara blatul pentru tortul cu iaurt si ciocolata
- Cum pregatesti glazura pentru tortul cu iaurt si ciocolata
Esti innebunita dupa dulciuri si ai manca orice sortiment, in orice cantitate, oricand? Daca raspunsul este unul pozitiv, iti sugeram sa incerci o reteta delicioasa, rafinata si usor de preparat: tort cu iaurt, ciocolata si Oreo. Este un preparat care te scoate din incurcatura atunci cand ai musafiri si cu care cu siguranta ii vei impresiona pe cei dragi.
Afla, in cele ce urmeaza, cum se prepara deliciosul tort cu iaurt si ciocolata si ornat cu biscuiti Oreo!
Cum se prepara blatul pentru tortul cu iaurt si ciocolata
Sursa foto: www.gourmet-thecakeshop.com
Ingrediente:
- 4 linguri de cacao;
- 4 linguri de apa calda;
- 4 linguri de faina;
- un varf de cutit bicarbonat de sodiu ;
- un varf de cutit praf de copt;
- un varf de cutit sare grunjoasa;
- o jumatate de cana ulei de canola;
- 4 linguri de zahar;
- 2 oua;
- 200 gr de iaurt grecesc;
- esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Pudra de cacao si apa calda se amesteca bine intr-un bol. In alt recipient, se pun impreuna faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Intr-un al treilea vas, pune uleiul de canola si zaharul si amesteca-le usor cu mixerul, apoi adauga ouale si mixeaza din nou. Este timpul sa pui praful de cacao dizolvat in apa calda si esenta de vanilie. Mixeaza totul la o viteza mica. Adauga acum jumatate din cantitatea de faina in care ai adaugat bicarbonat, praf de copt si sare. Amesteca cu mixerul totul foarte bine si adauga jumatate din iaurtul grecesc.
Este important ca iaurtul sa fie grecesc intrucat acest sortiment are o textura foarte fina, drept urmare tortul cu iaurt va avea o compozitie cremoasa.
Adauga cealalta jumatate de faina, incorporeaz-o usor, apoi adauga restul de iaurt. Mixeaza foarte bine pana cand obtii o compozitie omogena. Tapeteaza cu faina vasul in care vei pune tortul, toarna compozitia si introdu-o la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o jumatate de ora. La capatul celor 30 de minute, verifica daca tortul este copt prin introducerea unei scobitori in centrul lui. Daca este gata, scobitoarea ar trebui sa iasa curata, insa daca pe scobitoarea sunt urme de compozitie, mai lasa tortul la cuptor vreme de 5-10 minute, apoi incearca din nou.
Blatul trebuie lasat sa se raceasca inainte de a adauga glazura.
Cum pregatesti glazura pentru tortul cu iaurt si ciocolata
Ingrediente:
- 200 gr de iaurt grecesc;
- o jumatate cana unt de arahide sau de migdale;
- ¾ cana zahar pudra;
- eEsenta de vanilie.
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteca iaurtul, untul de arahide si esenta de vanilie. Adauga apoi zaharul pudra si amesteca inca o data pana se incorporeaza bine. Dupa ce blatul s-a racit, inveleste-l in aceasta glazura. Pentru decor, foloseste biscuiti Oreo. Apoi, lasa acest delicios tort cu iaurt la frigider timp de cateva ore, pentru a se intari glazura.
Pofta buna!