Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Cele mai bune bomboane de pom facute in casa

Alexa Galgau

Anul acesta poti sa fii o adevarata gospodina si sa iti faci in casa bomboanele pentru pom. Chiar daca retetele s-ar putea sa ti se para un pic dificile, gandeste-te ce satisfactie vei avea atunci cand vei pune in brad ornamentele preparate de tine cu atata drag!

Ornamente din trufe, bomboanele de pom perfecte

 

Aceste trufe nu sunt foarte greu de preparat si pot fi folosite pe post de ornamente pentru pomul de Craciun (si pe post de gustari, culese direct din brad). Lasa-ti creativitatea sa zburde atunci cand le decorezi pentru a le face cu adevarat unice. Din aceasta reteta ies aproximativ 36 de trufe.

Ingrediente pentru bomboane de pom:


• 230 grame de ciocolata
• 1 cana de frisca lichida
• 2 linguri de unt inmuiat, lasat la temperatura camerei
• un sfert de cana de pudra de cacao
• jumatate de cana de nalbe mici (marshmallow)
• ornamente pentru dulciuri
• 450 grame de pasta de zahar, de diferite culori 

Instructiuni:

1. Taie fin ciocolata si pune-o alaturi de untul semi-topit intr-un vas care izoleaza termic.

 

 Sursa foto: www.bakedperfection.com

2. Incalzeste frisca lichida la foc mediu, fara a o fierbe - ar trebui sa apara niste bule la marginea tigaii, dar nu trebuie sa clocoteasca.

3. Toarna frisca fierbinte peste ciocolata taiata marunt si las-o un minut sa o topeasca. Amesteca usor frisca si ciocolata pana cand obtii o mixtura fina, lucioasa. Aceasta crema se numeste ganas.

4. Odata ce ganasul s-a intarit si este destul de consistent pentru a forma bile din el, topeste o culoare din pasta de zahar. Pune pudra de cacao intr-un vas transparent si da-te pe maini cu putin din aceasta. Foloseste o lingurita mica pentru a forma o bila din ganas si defineste-i forma in palme. Pune trufa pe hartie de copt si repeta procesul pana termini toata crema de ciocolata. Foloseste cat mai multa pudra ca sa nu se lipeasca ciocolata de palme.

5. Dupa ce ai terminat de facut trufele, ia cate o mini-nalba si da-o prin pasta de zahar topita, apoi pune cate una pe fiecare trufa. Pune la frigider trufele pentru circa 30 de minute.

6. Cand trufele s-au intarit, topeste diferitele culori de pasta de zahar. Foloseste o furculita pentru a da trufele prin coating-ul de zahar. Cat pasta de zahar este inca moale, pune diverse ornamente pentru dulciuri pe trufe.

7. Iata cateva idei de ornamentare a trufelor: da bomboana printr-o culoare, asteapta sa se usuce, apoi da baza prin alta culoare. De asemenea, ai putea sa colorezi diferit doar nalba de deasupra trufei sau sa faci un model cu o culoare diferita de pasta de zahar si sa pui ornamente doar pe modelul respectiv. Nu ai nevoie decat de imaginatie pentru a obtine niste bomboane pentru pom care sa iti poarte amprenta!

 

Acadele homemade de pus in pom

Acadelele pot fi niste decoratiuni foarte dragute pentru pomul de Craciun. Aceasta reteta este mai complexa si trebuie sa fii atenta la fiecare pas. Prepararea dureaza aproximativ o ora si 15 minute si ies cu ajutorul ei 12-18 acadele.

Sursa foto: candy.about.com

Ingrediente pentru bomboanele de pom in forma de bastonas:

• 600 de grame de zahar granulat
• 300 de grame de glucoza lichida
• 50 de grame de apa
• o lingurita si jumatate de extract de menta
• colorant alimentar rosu (preferabil sub forma de gel)
• termometru pentru dulciuri

Instructiuni:

1. Preincalzeste cuptorul la 93 de grade Celsius si da cu spray pentru gatit hartia de copt (daca nu gasesti in magazine spray pentru gatit, pune ulei de rapita intr-un pulverizator).

2. Amesteca zaharul, glucoza si apa intr-o tigaie medie si pune-o pe foc mediu spre mare. Amesteca zaharul pana se dizolva, apoi curata marginea tigarii de cristalele care s-au format. Indata ce ajunge la punctul de fierbere, pune in amestec un termometru pentru dulciuri si lasa la fiert, fara sa amesteci, pana ajunge la 141 de grade Celsius.

3. Cand amestecul ajunge la temperatura dorita, ia tigaia de pe foc si adauga extractul de menta.

4. Toarna jumatate din amestecul obtinut intr-o tava, peste hartia de copt data cu spray si pune-o in cuptor ca sa se mentina calda.

5. Adauga cateva picaturi de colorant alimentar in combinatia ramasa si amesteca pana se uniformizeaza. Toarna totul peste o hartie de copt sau peste o suprafata de marmura. Las-o sa se raceasca putin, pana formeaza o "pielita" deasupra.

6. Foloseste un cutit cu spatula dat cu ulei pentru a ridica amestecul rosu, impaturindu-l in acelasi timp.

7. Indata ce amestecul s-a racit incat sa il poti manevra (dar este inca destul de cald), pune niste manusi de protectie, ia bucata de acadea in ambele maini si trage-o de capete, formand o franghie cat mai lunga. Uneste capetele si rasuceste acadeaua, apoi trage si de aceasta pentru a o lungi. Continua sa rasucesti si sa tragi de acadea pana capata un aspect lucios, de satin si este greu de manevrat. Cat acadeaua este inca flexibila si inca putin calda, formeaza o bucata de 5 cm grosime, pune-o pe hartie de copt si pune-o la cuptor, dupa ce il opresti, ca sa ramana flexibila. Scoate cealalta bucata de acadea.

Sursa foto: candy.about.com

8. Repeta procesul de intindere si rasucire, ca si in cazul acadelei rosii. Formeaza o bucata de 5 cm grosime.

9. Scoate acadeaua rosie de la cuptor. Taie un segment de 5 cm din fiecare acadea si pune restul inapoi la cuptor, ca sa isi mentina flexibilitatea. Uneste cele doua bucati de acasa, astfel incat sa formeze o singura bucata.

10. Rasuceste si intinde treptat cele doua bucati de acadea. Dupa ce acadeaua ajunge la grosimea dorita, foloseste foarfece date cu ulei pentru a taia bucatele mai mici, din care vei forma bastonasele.

Agata bastonasele in brad, pe post de bomboane pentru pom si astfel decoratiunile tale vor fi o incantare pentru ochi. Daca vrei sa iti decorezi bradul de Craciun cu dulciuri, posibilitatile sunt nenumarate, asa ca lasa-ti creativitatea sa isi spuna cuvantul.

Ce poate fi mai frumos decat sa iti faci propriile bomboane pentru pom, ca o adevarata gospodina? Pregatirile pentru Craciun au un farmec aparte si merita sa depui eforturi suplimentare pentru ca totul sa fie perfect, inclusiv ornamentele pentru brad!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.1 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!