Cremos si pufos: Chec cu smantana

Cremos si pufos: Chec cu smantana
Diana Sorescu
Joi, 15.04.2010

Cuprins

Ai idee cum e checul asta? E foarte aromat, smantana ii confera o textura minunata, cremoasa, iar migdalele crocante sunt touch-ul final. Chec cu smantana - un deliciu pentru tine!

Chec cu smantana

Chec cu smantana

Ingrediente:

3 cani faina
1 ½ cesti unt, la temperatura camerei
3 cesti de zahar
225g smantana
6 oua
1 lingurita zeama de lamaie
¼ lingurita esenta de migdale
¼ lingurita de bicarbonat de sodiu
½ lingurita de sare

Mod de preparare:

1. Intr-un bol mare, adauga untul si zaharul. Amesteca cu mixerul aproximativ 2 minute. Adauga ouale la mix si amesteca bine.
2. Intr-un alt bol, amesteca faina, bicarbonat de sodiu si sarea impreuna. In bolul cu unt adauga amestecul de faina si smantana, alternativ. Adauga zeama de lamaie si esenta de migdale la amestec si bate-l usor.
 3. Unge forma si tapeteaza cu faina. Toarna aluatul in forma si netezeste la suprafata. Coace prajitura in cuptorul preincalzit (in jur de 165°C), pentru aproximativ 1 ½ ore, pana cand daca ii faci proba cu scobitoarea, nu ramane nimic lipit de ea.

Chec cu smantana

4. Scoate checul cu smantana de la cuptor, rastoarna-l din forma si aseaza-l pe un gratar pentru prajituri. Presara zahar pudra.

 chec cu smantana
Vezi si
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Joi, 15.04.2010
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Joi, 15.04.2010
Articolul urmator »
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (6)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Raluca Margean | Miercuri, 15.11.2023
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Raluca Margean | Vineri, 17.11.2023

Ne găsești pe