Rețete delicioase
Înapoi la

Coltunasi cu branza de vaci

Coltunasi cu branza de vaci

Diana Sorescu

Atunci cand am prin casa coltunasi cu branza si servesc vreo doi la micul dejun alaturi de o cana cu lapte, ma satur pentru jumatate de zi, atat sunt de satiosi! Iar aceasta reteta de coltunasi cu branza de vaci o sa-ti placa, sunt sigura!

Coltunasi cu branza de vaci

Coltunasi cu branza de vaci

Ingrediente aluat:

400 g faina
1 ou
Un praf de sare
Apa

Umplutura

300 g branza de vaci
2 galbenusuri
100 g unt
200 g smantana
50 g zahar
Sare

Mod de preparare:

Incepi asa: cerne faina pe o planseta, adauga oul, sarea si o ceasca de apa, amestecandu-le usor pana se incorporeaza. Framanta cu mana coca astfel obtinuta pana nu ti se mai lipeste de degete. Daca aluatul este prea moale sau prea lipicios mai adauga putina faina. Cand este gata, presara faina pe planseta de lucru si intinde o foaie subtire pe care o tai in patratele de 5-6 cm. La mijlocul fiecarui patrat pune umplutura de branza dupa care impatureste-le pe diagonala presand laturile trigonului cu dintii unei furculite pentru a se lipi mai bine.

Ai grija sa lucrezi destul de repede pentru ca altfel coca se usuca si nu se mai pot lipi marginile. Fierbe coltunasii in apa cu sare timp de 15 minute, dupa care scurge-i si clateste-i cu apa rece, dupa care, baga-i putin la cuptor stropiti cu unt.

Coltunasi branza

Serveste coltunasii cu branza de vaci innobilati cu smantana.

Articolul urmator
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.