Crema de ciocolata in trei variante

Cuprins
Daca ciocolata se numara printre placerile tale, vinovate sau nu, atunci ai putea sa o incerci intr-o forma ceva mai eleganta si mai delicioasa, foarte usor de preparat - crema de ciocolata. Iti prezentam mai jos mai multe variante ale acestui desert delicios, ca sa-ti poti alege preferata sau, de ce nu, sa le incerci pe toate.
Crema simpla de ciocolata
Ingrediente
- o cana si ½ ciocolata neagra taiata in bucati mari
- o cana de smantana pentru gatit
- o cana de frisca batuta
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatire: 5 minute
Mod de preparare
Incalzeste smantana intr-o tigaie cu strat neaderent, pana cand
incepe sa fiarba. Ia-o de pe foc, adauga ciocolata si amesteca bine, pana cand obtii
o compozitie neteda. Continua sa amesteci pana cand se raceste, apoi adauga
frisca si modeleaza dupa preferinte. Pentru a varia gusturile, poti incerca si
varianta de ciocolata cu lapte.
Foto: babble.com
Crema de ciocolata cu aroma de vanilie
Ingrediente
- o cana (240 ml) de frisca batuta
- o lingurita de zahar granulat
- ½ lingurita de extract de vanilie pura
- ½ cana de ciocolata cu lapte, data pe razatoare
- 110 g ciocolata neagra, data pe razatoare
Timp de pregatire: 20-40 de minute
Timp de gatire: 10 minute
Mod de preparare
Tine frisca in frigider timp de 15-30 de minute, pentru a se
ingrosa mai repede. Foloseste un mixer, la viteza medie, ca sa amesteci frisca,
zaharul si vanilia. Topeste ciocolata intr-un cuptor cu microunde, la
temperatura mare, timp de un minut. Daca mai este nevoie, amesteca si pune-o
din nou la topit. Lasa putin ciocolata sa se raceasca, apoi adaug-o la frisca
si foloseste o spatula ca sa omogenizezi crema.
Foto: thewholegang.org
Crema de ciocolata cu lapte si oua
Ingrediente
- o cana si ¼ lapte integral
- 60 g ciocolata semi-dulce, topita
- 3 galbenusuri de ou
- o lingura de faina
- 1 si ½ lingurite de praf de cacao
- doua lingurite amidon de porumb
- o lingurita de extract de vanilie
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 10 minute
Mod de preparare
Intr-o cratita mica incalzeste laptele la foc mic, pana
cand este suficient de fierbinte pentru a scoate aburi. In timp ce laptele se
incalzeste, amesteca galbenusurile, zaharul, faina, pudra de cacao si amidonul de
porumb, pana se omogenizeaza. Dupa ce a fiert laptele, adauga ciocolata topita
si amesteca pana cand se incorporeaza in totalitate.
Adauga jumatate din
laptele cu ciocolata la crema cu oua, amestecand constant, apoi pune ce ai
obtinut inapoi in cratita. Incalzeste timp de 1-2 minute, pana cand se
omogenizeaza si este foarte gros. Opreste focul, adauga extractul de vanilie la
crema si las-o sa se raceasca.
Crema de ciocolata este un preparat foarte simplu de realizat, care poate fi consumat fie simplu, ca desert, sau ca glazura pentru tarte, prajituri sau torturi.


