Crema de ciocolata in trei variante

Crema de ciocolata in trei variante
Geanina Ichim
Luni, 03.03.2014

Cuprins

Daca ciocolata se numara printre placerile tale, vinovate sau nu, atunci ai putea sa o incerci intr-o forma ceva mai eleganta si mai delicioasa, foarte usor de preparat - crema de ciocolata. Iti prezentam mai jos mai multe variante ale acestui desert delicios, ca sa-ti poti alege preferata sau, de ce nu, sa le incerci pe toate.

Crema simpla de ciocolata

Ingrediente

- o cana si ½ ciocolata neagra taiata in bucati mari

- o cana de smantana pentru gatit

- o cana de frisca batuta

Timp de preparare: 5 minute

Timp de gatire: 5 minute

Mod de preparare

Incalzeste smantana intr-o tigaie cu strat neaderent, pana cand incepe sa fiarba. Ia-o de pe foc, adauga ciocolata si amesteca bine, pana cand obtii o compozitie neteda. Continua sa amesteci pana cand se raceste, apoi adauga frisca si modeleaza dupa preferinte. Pentru a varia gusturile, poti incerca si varianta de ciocolata cu lapte.


Foto: babble.com

Crema de ciocolata cu aroma de vanilie

Ingrediente

- o cana (240 ml) de frisca batuta

- o lingurita de zahar granulat

- ½ lingurita de extract de vanilie pura

- ½ cana de ciocolata cu lapte, data pe razatoare

- 110 g ciocolata neagra, data pe razatoare

Timp de pregatire: 20-40 de minute

Timp de gatire: 10 minute

Mod de preparare

Tine frisca in frigider timp de 15-30 de minute, pentru a se ingrosa mai repede. Foloseste un mixer, la viteza medie, ca sa amesteci frisca, zaharul si vanilia. Topeste ciocolata intr-un cuptor cu microunde, la temperatura mare, timp de un minut. Daca mai este nevoie, amesteca si pune-o din nou la topit. Lasa putin ciocolata sa se raceasca, apoi adaug-o la frisca si foloseste o spatula ca sa omogenizezi crema.


Foto: thewholegang.org

Crema de ciocolata cu lapte si oua

Ingrediente

- o cana si ¼ lapte integral

- 60 g ciocolata semi-dulce, topita

- 3 galbenusuri de ou

- o lingura de faina

- 1 si ½ lingurite de praf de cacao

- doua lingurite amidon de porumb

- o lingurita de extract de vanilie

Timp de pregatire: 5 minute

Timp de gatire: 10 minute

Mod de preparare

Intr-o cratita mica incalzeste laptele la foc mic, pana cand este suficient de fierbinte pentru a scoate aburi. In timp ce laptele se incalzeste, amesteca galbenusurile, zaharul, faina, pudra de cacao si amidonul de porumb, pana se omogenizeaza. Dupa ce a fiert laptele, adauga ciocolata topita si amesteca pana cand se incorporeaza in totalitate.

Adauga jumatate din laptele cu ciocolata la crema cu oua, amestecand constant, apoi pune ce ai obtinut inapoi in cratita. Incalzeste timp de 1-2 minute, pana cand se omogenizeaza si este foarte gros. Opreste focul, adauga extractul de vanilie la crema si las-o sa se raceasca.  

Crema de ciocolata este un preparat foarte simplu de realizat, care poate fi consumat fie simplu, ca desert, sau ca glazura pentru tarte, prajituri sau torturi.

Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Luni, 03.03.2014
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Luni, 03.03.2014
Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024

Ne găsești pe