Rețete delicioase
Înapoi la

Ecler de post

Ecler de post

Viorica Ghinea, redactor

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Ecler de post

Caracteristici

Ce faci cand esti in post si ai un eveniment important in familie? Apelezi la o reteta de ecler de post. Desertul acesta este minunat pentru zilele cand ai de organizat o masa speciala in familie. Un platou cu eclere asezat pe masa festiva va incanta invitatii. Acestia isi vor da seama ca prajiturile sunt de post doar daca le precizezi tu.

Afla o reteta simpla si rapida de ecler de post!

Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatire:
25-30 de minute
Timp total:
60 de minute (aproximativ)
Metoda de preparare:
coacere
Dificultatea retetei:
medie
Sursa foto: tastespotting.com 

Ingrediente necesare 

 

Pentru aluat:

- 200 g de faina

- 120 ml de apa

- o lingurita de zahar

- 150 g de margarina

- un praf de sare

Pentru crema de vanilie:

- 300 ml lapte de soia

- 50 g de amidon

- 150 g de zahar

- esenta de vanilie

Pentru decor:

- zahar pudra

 reteta ecler de post

Iata cum poti sa prepari ecler de post

Margarina se pune intr-o cratita si se lasa pe foc pana se topeste. Apoi se adauga apa, sarea si o lingurita de zahar. Se lasa sa dea in clocot, dupa care se stinge focul. Se pune faina si se amesteca bine, apoi compozitia se lasa  la racit.

Se pune hartie de copt intr-o tava si se formeaza din aluat bastonase lungi de 8-10 cm si de grosimea unui deget, intre care se lasa o distanta de cativa centimetri. Bastonasele se pot forma cu un pos sau cu o lingura.

Se pune tava in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc usor eclerele. Este indicat ca in aceasta perioada sa nu deschizi usa cuptorului, deoarece compozitia se poate lasa.

Intre timp, se pregateste crema cu aroma de vanilie. Laptele de soia se amesteca cu zahar, apoi se adauga amidonul si se pune cratita la foc mic. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa putin la racit. Apoi se adauga esenta de vanilie (se pot folosi mai multe sticlute de esenta).

Se scot eclerele din cuptor si se lasa la racit. Dupa aceea se taie la mijloc si se face cate un capacel pentru fiecare ecler. Acesta nu se desprinde de tot, ce se lasa prins intr-o parte. Se umplu eclerele cu crema obtinuta, se aseaza pe un platou si se presara zahar pudra deasupra. Pentru un aspect festiv, poti sa ornezi eclerele cu diferite ingrediente. De exemplu: miere, fulgi de nuca de cocos sau scortisoara (in functie de preferinte). De asemenea, poti sa adaugi si bucati de fructe deasupra cremei de vanilie.

Avand in vedere ca este o reteta de post, eclerele nu au multe calorii, deoarece nu contin oua, iar laptele de soia simplu poate contine intre 18 si 43 kcal/100 g (in functie de firma).

Acest desert nu iti rapeste mult timp, este usor de preparat, iar ingredientele sunt usor de gasit. Eclerul de post nu te va dezamagi daca ai o ocazie speciala de sarbatorit.

Spor la gatit si pofta buna!

Sursa foto: tastespotting.com

 

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Vei deveni sefa in viitor?
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.