Tii post si ai pofta de niste gogosi pufoase si delicioase? Prepara unele dupa aceasta reteta si nu vei simti lipsa iaurtului si a oualor. Gogosile vor iesi aromate, fine la interior si crocante la exterior.
Timp de pregatire: 40 de minute
Timp de gatire: 20 de minute
Timp total: 60 de minute
Metoda de preparare: prajire
Dificultatea retetei: medie
Ingrediente necesare
- 200 ml de apa calda Pentru prajit: Pentru decor: |
Iata cum poti sa prepari gogosi de post pufoase
Se pune drojdia la dizolvat in putina apa calda. Intre timp, se amesteca apa, zaharul tos, zaharul vanilat, sarea, uleiul si coaja de lamaie sau de portocala. Se pune faina intr-un vas, se adauga drojdia dizolvata in apa si restul ingredientelor. Se framanta pana ce se formeaza un aluat pufos si nelipicios. Dupa se acopera recipientul cu un prosop si se lasa aluatul sa creasca.
Dupa ce aluatul a crescut suficient se intinde intr-o foaie (cca. 1 cm grosime) si se taie cu un pahar sau cu o forma speciala (rotunda sau cu diferite modele). Formele obtinute se lasa la dospit in jur de 15 minute.
Se pune uleiul la incins intr-o cratita, apoi gogosile de post se aseaza pe rand la prajit. Se intorc pe ambele parti pentru a se rumeni, apoi se aranjeaza pe un platou pe care sunt puse servetele, pentru a absorbi excesul de ulei.
Se pudreaza cu zahar si se servesc calde sau reci. Sunt foarte bune si cu miere sau cu dulceata acrisoara de visine ori de afine.
Un platou cu gogosi de post pufoase, calde si aromate sunt o surpriza placuta oricand. Nimic nu se compara cu dulciurile preparate in casa, asa ca nu mai sta pe ganduri si testeaza reteta noastra.
Pofta buna!
Sursa foto: crustabakes.wordpress.com