Rețete delicioase
Înapoi la

Gogosi de post pufoase

Gogosi de post pufoase

Viorica Ghinea, redactor

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Gogosi de post pufoase

Caracteristici

Tii post si ai pofta de niste gogosi pufoase si delicioase? Prepara unele dupa aceasta reteta si nu vei simti lipsa iaurtului si a oualor. Gogosile vor iesi aromate, fine la interior si crocante la exterior.

Timp de pregatire: 40 de minute
Timp de gatire:
20 de minute
Timp total:
60 de minute
Metoda de preparare
: prajire
Dificultatea retetei:
medie

Ingrediente necesare 

 

- 200 ml de apa calda
- 25 g de drojdie
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de ulei
- faina (cat cuprinde compozitia)
- coaja rasa de lamaie sau de portocala
- 1 pliculet de zahar vanilat sau cateva picaturi de esenta
- un praf de sare

Pentru prajit:
- 200 ml de ulei

Pentru decor:
- 100 g de zahar pudra

reteta pentru gogosi pufoase  

Iata cum poti sa prepari gogosi de post pufoase

Se pune drojdia la dizolvat in putina apa calda. Intre timp, se amesteca apa, zaharul tos, zaharul vanilat, sarea, uleiul si coaja de lamaie sau de portocala. Se pune faina intr-un vas, se adauga drojdia dizolvata in apa si restul ingredientelor. Se framanta pana ce se formeaza un aluat pufos si nelipicios. Dupa se acopera recipientul cu un prosop si se lasa aluatul sa creasca.

Dupa ce aluatul a crescut suficient se intinde intr-o foaie (cca. 1 cm grosime) si se taie cu un pahar sau cu o forma speciala (rotunda sau cu diferite modele). Formele obtinute se lasa la dospit in jur de 15 minute.

Se pune uleiul la incins intr-o cratita, apoi gogosile de post se aseaza pe rand la prajit. Se intorc pe ambele parti pentru a se rumeni, apoi se aranjeaza pe un platou pe care sunt puse servetele, pentru a absorbi excesul de ulei.

Se pudreaza cu zahar si se servesc calde sau reci. Sunt foarte bune si cu miere sau cu dulceata acrisoara de visine ori de afine.

Un platou cu gogosi de post pufoase, calde si aromate sunt o surpriza placuta oricand. Nimic nu se compara cu dulciurile preparate in casa, asa ca nu mai sta pe ganduri si testeaza reteta noastra.

Pofta buna! 

Sursa foto: crustabakes.wordpress.com

 

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Vei deveni sefa in viitor?
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (16)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    andrada (anonim)
    4 iunie 2013 20:08

    Foarte buna reteta! mi-au iesit super! multumesc de reteta!