Învață să faci înghețată de cacao precum cea din copilărie!
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Înghețare
- Calorii:
- 300

Cuprins
Caracteristici
Deși au apărut multe înghețate sofisticate și bogate în ingrediente delicioase, este imposibil să nu ți se mai facă dor din când în când de cele din copilărie. De exemplu, cât timp a trecut de când nu ai mai mâncat o înghețată de cacao după o rețetă veche? Dacă îți este dor să te răsfeți cu una, te invităm să încerci rețeta de mai jos.
Ingrediente necesare pentru înghețata de cacao
- 30 g de pudră de cacao (folosește un produs de calitate, cu aromă puternică și gust intens);
- 100 g de zahăr;
- 60 ml de apă;
- un vârf de cuțit de sare;
- 470 g de smântână;
- 500 ml de lapte;
- 2 gălbenușuri;
- 1 linguriță de esență de vanilie.
Cum prepari înghețata de cacao
- Combină apa, cacaua, zahărul și sarea într-o tigaie de dimensiune mică. Lasă compoziția să ajungă în punctul de fierbere și mai ține-o pe foc timp de două minute. Adaugă în compoziție laptele și smântâna, după care amestecă totul bine.
- Ține mixul pe foc până când încep să se formeze bule pe marginea vasului. După aceea, ia o parte din compoziția de pe foc și toarn-o peste gălbenușuri. Bate-le ușor, apoi toarnă totul în tigaia de pe foc.
- Lasă preparatul pe foc mediu, amestecând ocazional, până când ajunge la temperatură de 80 de grade.
- Lasă compoziția pentru înghețata de cacao să se răcească peste noapte. Prepararea ei va continua dimineața. Mai departe, vei avea nevoie de o mașină de făcut înghețată. Urmează intrucțiunile recomandate pentru fiecare aparat în parte.
- Servește înghețata în boluri, cupe ori pahare. O poți consuma cu fursecuri, biscuiți, fructe ori decorată cu frunze de mentă. Cei dragi vor fi încântați de ideile tale culinare și chiar îți vor cere „un bis” în bucătărie.
Prepară și tu această rețetă de înghețată de cacao și nu îți vei mai dori să te întorci la variantele nesănătoase din comerț!


