Invata sa realizezi tortulete cu piersici

Cum nici un weekend nu trece fara surpriza dulce, duminica m-am pus pe treaba si am pregatit niste tortulete cu piersici. Nu este ceva complicat sau migalos, este chiar foarte usor si accesibil de facut. Partea cea mai buna a acestor prajituri este ca au un aport caloric redus, asa ca m-am putut bucura si eu de ele. "Audienta" a fost si ea foarte incantata de rezultat, asa ca reteta va fi cu siguranta repetata, dar si cu alte fructe, precum pere sau mango.
Ingrediente pentru 12 portii:
1 pachet aluat placinta (15 foi)
150 g unt
100 g migdale macinate
10 piersici mai mari coapte
zeama lamaie
mure/afine/coacaze pentru ornat
3 pliculete zahar vanilat
1 pliculet tort-gelee rosu
Mod de preparare
* Lasam sa se dezghete aluatul, apoi desprindem cu grija foile una de cealalta.
* Topim untul, apoi il lasam sa se raceasca. Luam o foaie de aluat, o asezam pe masa de lucru, apoi o ungem cu un strat subtire si uniform de unt. Adaugam peste ea o noua foaie de aluat, care la randul ei va fi unsa cu un strat de unt. Continuati pana la 5 foi de aluat, ungand inclusiv ultima foaie cu unt.
* Pentru a taia tortuletele, avem nevoie de un castron sau un borcan care sa aiba de aproximativ de doua ori diametrul unei piersici. Decupam din straturile de aluat 4 cercuri de aceasta dimensiune.
* Procedam la fel si pentru restul de foi.
* Spalam piersicile, le taiem in jumatati, scoatem samburii, apoi le taiem in felii subtiri.
* Peste cercurile de aluat presaram migdalele macinate, apoi asezam sub forma de floare bucatile de piersici. Asezam din loc in loc fructele ornamentale (noi am ales coacazele rosii).
* Peste tortulete pudram zahar vanilat.
* Pornim cuptorul sa se incinga, apoi coacem tortuletele la foc mare pentru 12-15 minute.
* Cand s-au racorit, acoperim cu o pelicula de jeleu rosu (preparat conform instructiunilor de pe plic).
* Serviti tortuletele cu piersici ornate cu frisca sau branza de vaci cu smantana.
POFTA BUNA!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.bucatarulamator.ro .
