Mousse au chocolat - pentru serile reci de iarna
- Dificultate:
- Rețete deosebite

Miercuri, 18.01.2012
Cuprins
Caracteristici
Ce poate fi mai placut, intr-o seara rece de iarna, decat o ciocolata perfecta, calda, aromata? Va spun eu: o spuma de ciocolata delicata si luxurianta, pe care o vor indragi toti prietenii tai. In plus, este o varianta perfecta pentru o cina romantica! Spuma de ciocolata frantuzeasca are un gust divin, o vei putea prepara rapid si simplu, iar rezultatul va fi exceptional. Iar daca esti o mare fana a inghetatei, tot cu aceasta reteta vei castiga!
Mousse au chocolat
Ingrediente: 3 ciocolate amarui (50% cacao), 5 oua, 3-4 linguri zahar, 1 esenta rom sau 2 linguri de rom, 200 ml frisca lichida, fructe confiate sau din compot pentru ornat, fulgi de ciocolata.

Mod de preparare:
- Ciocolata se rupe in bucatele mici si se topeste in bain-marie. Se aseaza un vas cu apa pe foc si deasupra acestuia se pune vasul cu bucatile de ciocolata. Se amesteca bine pana la topirea integrala.
- Ciocolata topita se lasa la racit!
- Se separa galbenusurile de albusuri
- Galbenusurile de la cele 5 oua se bat bine cu zaharul (cu mixerul), pana se obtine o spuma alba, densa. Poti adauga putina vanilie.
- In spuma de galbenusuri se adauga ciocolata topita si racita si romul. Se amesteca bine!
- Separat se bat bine albusurile, cu un praf de sare si cu o lingura de zahar, pana se intaresc (poti folosi mixerul)
- In alt vas, bati bine frisca lichida, tot cu mixerul
- In compozitia cu ciocolata adaugi frisca batuta si amesteci usor
- Apoi, cand frisca este incorporata, se adauga albusurile si se amesteca cu o lingura de lemn foarte incet, de sus in jos
- Dupa ce ai amesteca aceasta compozitie, o poti pune in pahare inalte, in forme de inghetata, in cesti sau in ce vase ai la indemana
- Spuma de ciocolata se lasa la congelator 1-2 ore
- inainte de servire se decoreaza cu frisca, fructe confiate sau din compot, menta, fulgi de ciocolata sau ce-ti mai doresti tu!

*Daca o vei lasa mai mult la congelator, vei obtine o inghetata fina si delicioasa!
Vezi si

Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean |
Miercuri, 18.01.2012

10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean |
Miercuri, 18.01.2012

Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean |
Miercuri, 18.01.2012