Rețete delicioase
Înapoi la

Mousse au chocolat - pentru serile reci de iarna

Ioana Budeanu

Dificultate:
Rețete deosebite
Mousse au chocolat - pentru serile reci de iarna

Caracteristici

Ce poate fi mai placut, intr-o seara rece de iarna, decat o ciocolata perfecta, calda, aromata? Va spun eu: o spuma de ciocolata delicata si luxurianta, pe care o vor indragi toti prietenii tai. In plus, este o varianta perfecta pentru o cina romantica! Spuma de ciocolata frantuzeasca are un gust divin, o vei putea prepara rapid si simplu, iar rezultatul va fi exceptional. Iar daca esti o mare fana a inghetatei, tot cu aceasta reteta vei castiga!

Mousse au chocolat


Ingrediente:
3 ciocolate amarui (50% cacao), 5 oua, 3-4 linguri zahar, 1 esenta rom sau 2 linguri de rom, 200 ml frisca lichida, fructe confiate sau din compot pentru ornat, fulgi de ciocolata.
 
Spuma de ciocolata


Mod de preparare:

- Ciocolata se rupe in bucatele mici si se topeste in bain-marie. Se aseaza un vas cu apa pe foc si deasupra acestuia se pune vasul cu bucatile de ciocolata. Se amesteca bine pana la topirea integrala.

- Ciocolata topita se lasa la racit!

- Se separa galbenusurile de albusuri

- Galbenusurile de la cele 5 oua se bat bine cu zaharul (cu mixerul), pana se obtine o spuma alba, densa. Poti adauga putina vanilie.  

- In spuma de galbenusuri se adauga ciocolata topita si racita si romul. Se amesteca bine!

- Separat se bat bine albusurile, cu un praf de sare si cu o lingura de zahar, pana se intaresc (poti folosi mixerul)

- In alt vas, bati bine frisca lichida, tot cu mixerul

- In compozitia cu ciocolata adaugi frisca batuta si amesteci usor

- Apoi, cand frisca este incorporata, se adauga albusurile si se amesteca cu o lingura de lemn foarte incet, de sus in jos

- Dupa ce ai amesteca aceasta compozitie, o poti pune in pahare inalte, in forme de inghetata, in cesti sau in ce vase ai la indemana

- Spuma de ciocolata se lasa la congelator 1-2 ore

- inainte de servire se decoreaza cu frisca, fructe confiate sau din compot, menta, fulgi de ciocolata sau ce-ti mai doresti tu!
 
Mousse au chocolat


*Daca o vei lasa mai mult la congelator, vei obtine o inghetata fina si delicioasa!
 
 
 
Articolul urmator Cum să faci piftie după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (30)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    anonim (anonim)
    19 ianuarie 2012 15:03

    din cate stiam eu, albusurile se bat cu zahar pana iese o spuma alba, si nu galbenusurile ca in articol.

    Ioana1004
    22 ianuarie 2012 21:09

    Sunt de acord. Nu prea ai cum sa obtii DOAR din galbenusuri (precum reiese din denumire, au culoarea galbena) si zahar o spuma ALBA!!!In orice caz, ideea e super si merita incercata!