Noua reţetă care face furori în întreaga lume: usturoi în ciocolată
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 1-2 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
Cuprins
Caracteristici
Cine ar fi putut să asocieze vreodată usturoiul cu un desert? O persoană cu niște curiozități culinare cel puțin interesante a creat o rețetă care acum face furori în lume: usturoiul în ciocolată. Da, ai citit bine! Același usturoi pe care îl folosim la tochitură și la mujdei poate să devină un desert excelent. Dacă nu ești convinsă încă să încerci această rețetă ciudat de bună, adu-ți aminte că usturoiul este unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume (iată, deci, o scuză foarte bună ca să începi să îl consumi cu ciocolată).
Descoperă o rețetă de usturoi în ciocolată care îți va lua prin surprindere papilele gustative!
Usturoi în ciocolată: un desert neobișnuit
Usturoiul este un superaliment care conține 100 de compuși chimici activi, principalul lui efect în organism fiind stimularea imunității. Nici nu e de mirare că este folosit ca leac băbesc încă din cele mai vechi timpuri, având în vedere că are proprietăți antibiotice și antiinflamatoare la fel de puternice ca multe medicamente.
Studiile arată că usturoiul este cel mai puternic antioxidant din lume, pentru că are capacitatea de a crește nivelul de antioxidanți din corp, reducând riscul de a face diferite tipuri de cancer. Într-un studiu realizat pe 41.000 de femei de vârstă mijlocie, s-a descoperit că persoanele care consumaseră zilnic usturoi au prezentat un risc cu 35% mai mic de a face cancer de colon.
Usturoiul mai este folosit și pentru a ameliora afecțiuni legate de sistemul cardiovascular, fiind un remediu excelent pentru o gamă largă de afecțiuni, precum hipertensiunea arterială, colesterol mărit și alte boli ale inimii. Descoperă AICI o rețetă tibetană cu usturoi care te scapă de orice boală!
Dacă deja iubești gustul de usturoi, atunci probabil că l-ai consuma cam în orice mâncare. Dar te-ai fi gândit vreodată să îl transformi în desert? Îți propunem să încerci această rețetă bizară și delicioasă în același timp, mai ales dacă ești genul de persoană căreia îi place să experimenteze în bucătărie!
Ingrediente:
- 6 căței de usturoi;
- câteva linguri de ulei;
- fulgi de ciocolată sau ciocolată amăruie dată pe răzătoare;
- o lingură de unt nesărat.
Mod de preparare:
1. Curăță cățeii de usturoi de coaja subțire de la suprafață, dar lasă coaja mai groasă, pentru că urmează să îi gătești la cuptor. Taie cu un cuțit capătul fiecărui cățel de usturoi (circa o jumătate de centimetru).
2. Pune fiecare cățel pe o bucățică de folie de aluminiu, într-o tavă pentru brioșe. Stropește fiecare cățel cu ulei, astfel încât să fie acoperit pe toate părțile. Apoi dă fiecare cățel cu miere și închide folia de aluminiu.
3. Pune cățeii înfășurați în folie de aluminiu la cuptor, la 200 de grade Celsius, timp de 30-35 de minute sau mai puțin, până simți că miezul s-a înmuiat.
4. Lasă usturoiul la răcit destul încât să poți manevra cățeii fără să te arzi. Apoi, folosește un cuțit mic pentru a tăia ușor coaja și scoate miezul din aceștia.
5. Topește ciocolata împreună cu untul la bain-marie sau la microunde, apoi pune-o într-un castronel. Înmoaie fiecare cățel în ciocolată, apoi pune-i pe toți pe o hârtie pergamentată. Înainte de a-i servi, lasă-i la frigider câteva zeci de minute.
Usturoiul în ciocolată este un desert foarte sănătos și cu un gust interesant, care te va îndemna să mai încerci și alte combinații inedite în bucătărie!