Aproape de fiecare data cand merg la restaurant comand la desert acelasi lucru: papanasi cu branza de vaci, dulceata si smantana. Nu sunt conservatoare, doar ca gustul lor da dependenta. Asa ca m-am hotarat sa ii preparsi singura, acasa. Iata retete de papanasi branza:
Ingrediente papanasi cu branza de vaci, smantana si dulceata
- 250 g faina
- 500 g branza de vaci
- 4 oua
- 250 g smantana
- o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
- sare
- dulceata de visine
- coaja rasa de lamaie
- zahar vanilat
Mod de preparare papanasi cu branza de vaci, smantana si dulceata:
- Intr-un castron, amesteca bine branza, ouale, sarea, faina, bicarbonatul, vanilia, coaja rasa de lamaie, pana obtii o pasta omogena.
- Aceasta compozitie o imparti in 10 bucati egale pe care, apoi, le rotunjesti in palme formand niste mingiute.
Fiecareia ii faci o gaura la mijloc ca la covrigi. - Incingi bine uleiul si prajesti papanasii pana devin aurii.
- Scoate-i cu o paleta, pune in mijloc dulceata de visine, apoi smantana si serveste-i calzi.
Papanasi branza minunati si crocanti, pentru tine si cei dragi tie!