Ce deliciu: papanasi cu branza de vaci si dulceata

Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Calorii:
500
Ce deliciu: papanasi cu branza de vaci si dulceata
Diana Sorescu
Luni, 29.03.2010

Cuprins

Caracteristici

Aproape de fiecare data cand merg la restaurant comand la desert acelasi lucru: papanasi cu branza de vaci, dulceata si smantana. Nu sunt conservatoare, doar ca gustul lor da dependenta. Asa ca m-am hotarat sa ii preparsi singura, acasa. Iata retete de papanasi branza:

Ingrediente papanasi cu branza de vaci, smantana si dulceata

  • 250 g faina
  • 500 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 250 g smantana
  • o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • sare
  • dulceata de visine
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat

Mod de preparare papanasi cu branza de vaci, smantana si dulceata:

  1. Intr-un castron, amesteca bine branza, ouale, sarea, faina, bicarbonatul, vanilia, coaja rasa de lamaie, pana obtii o pasta omogena.
  2. Aceasta compozitie o imparti in 10 bucati egale pe care, apoi, le rotunjesti in palme formand niste mingiute.
    Fiecareia ii faci o gaura la mijloc ca la covrigi.
  3. Incingi bine uleiul si prajesti papanasii pana devin aurii.
  4. Scoate-i cu o paleta, pune in mijloc dulceata de visine, apoi smantana si serveste-i calzi.
Papanasi cu branza

Papanasi branza minunati si crocanti, pentru tine si cei dragi tie!

Vezi si
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Luni, 29.03.2010
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Luni, 29.03.2010
Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (28)

Ne găsești pe