Rețete delicioase
Înapoi la

Petit Fours - mini prajiturele

Ioana Budeanu

Femeile adora dulciurile, mini prajiturile savuroase si delicate, care sa le satisfaca gustul, dar sa nu le afecteze silueta. Daca iti doresti o tratatie perfecta pentru tine si prietenele tale sau o surpriza delicioasa pentru mama ta, iata mai jos o reteta frantuzeasca de prajituri micute si sofisticate - Petit Fours. Hai sa vedem cum se prepara acestea.

Petit Fours - mini prajiturele


Ingrediente (pentru 40 de bucati):

- 80 g unt
- 6 oua
- 150 g faina alba
- 150 g zahar tos
- 6 linguri de dulceata (iti recomand dulceata de capsuni sau de caise)
- 400 g martipan
- Pentru decor: 2 ciocolate amarui sau cu lapte, 200 g zahar pudra sau vanilat, diverse fructe confiate, rahat, nuci, bucatele de ciocolata, boabe de cafea, fructe, etc.
 
Prajiturele delicioase

Mod de preparare:

- cele 6 galbenusuri se bat cu zaharul si cu 3 linguri de apa calduta, pana devin o spuma deschisa la culoare
- albusurile se bat bine cu mixerul cu un praf de sare
- peste spuma de galbenusuri se adauga faina, untul topit si o parte din albusuri si se amesteca de jos in sus, cu o spatula din lemn
- se adauga si restul albusurilor si se incorporeaza perfect
- o tava pentru cuptor se tapeteaza cu hartie de copt, se preinclazeste cuptorul la treapta a 3-a
- aluatul obtinut mai sus se toarna in tava pentru cuptor si se niveleaza
- se coace timp de 15-20 de minute si apoi se rastoarna pe o farfurie sau pe un servet de bucatarie stropit cu apa rece si se lasa la racit
- dulceata se incalzeste putin la microunde, iar daca este foarte groasa se poate pune in blander pentru a deveni mai lichida
- martipanul din comert se intinde intr-o foaie uniforma, de marimea blatului
- peste blat se pune dulceata si apoi se intinde foaia de martipan, cu ajutorul unui sucitor
- aluatul astfel "impodobit" se taie in bucatele mici, patrate
- bucatelele de prajitura pot ramane astfel sau se pot lipi doua cate doua
- prajiturelele Petit Fours se pot decora dupa gust si inspiratie cu ciocolata topita la bain marie (sau la microunde) alba sau neagra, cu zahar vanilat, cu fructe confiate, cu rahat, floricele cumparate din supermarket sau chiar cu bucatele de fructe proaspete.

Petit Fours

Aceste minunate Petit Fours se pot servi cu un ceai de zmeura, cu un suc proaspat de portocale, cu o cafea aromata sau, de ce nu, cu o sampanie clasica.
 
 
 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.