Invata sa prepari o delicatesa greceasca: prajitura cu nuci Karidopita!

Prajitura cu nuci Karidopita
![]() |
Ingrediente:
100g nuci sfaramate mare
400g nuci pisate
400g faina integrala
400g zahar
125g unt
8 oua
2 linguri de praf de copt
2 linguri cu praf de scortiosoara
4 linguri de cognac de calitate
1 lingura cu coaja de portocala
Pentru sirop:
320g zahar brun
400 ml apa
![]() |
Mod de preparare:
Intr-un bol, cu ajutorul unui mixer, amesteca bine de tot untul, zaharul, scortisoara si galbenusurile de ou. Tot cu mixerul, intr-un alt castron, bate albusurile spuma pana cand mixtura se intareste. Adauga apoi jumatate din bezeaua formata peste crema cu galbenusuri.
Urmatorul pas este sa incorporezi praful de copt, cele 400g de nuci macinate si, gradual, faina. Adauga acest mix peste pasta de galbenusuri, dupa care completeaza cu jumatatea ramasa de spuma de albusuri. Amesteca gentil.
Transfera totul intr-o tava pe care ai acoperit-o cu unt, in prealabil, iar deasupra presara bucatile mari de nuca.
Lasa prajitura la cuptorul incalzit la 180 C timp de 45 de minute. Intre timp, intr-un recipient de inox, pune pe foc zaharul si apa si lasa mixul sa fiarba timp de 15 minute.
Dupa ce ai scos prajitura cu nuca din cuptor, tai-o in cuburi mari si adauga siropul delicios si dulce, dupa care stropeste-o cu picaturi aromate de cognac si pune putina frisca. Asa prajitura cu nuci sa tot mananci! Pofta buna si barfa placuta!


