Rețete delicioase
Nu Skin

Prajitura tavalita prin nuca de cocos

Joi, 26.07.2018
de Bianca Geica
Timp de gătire:
15-30 minute
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Prajitura tavalita prin nuca de cocos

Caracteristici

"Tavalita" este una dintre cele mai populare prajituri de casa. Delicioasa si usor de pregatit, prajitura tavalita prin nuca de cocos este un desert ce cucereste prin simplitate, fiind un adevarat deliciu! Reteta originala vine din Australia, unde i se spune "lamington".

Ingrediente:

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de apa rece
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt sau margarina
  • 100 ml lapte
  • Esenta de rom
  • 3-4 linguri de cacao
  • 300 gr fulgi de nuca de cocos

Pregatirea blatului:

In primul rand trebuie sa separi albusurile de galbenusuri. Intr-un bol, bate albusurile spuma, dupa care adauga zaharul si amesteca pana se topeste. Treptat, vei adauga galbenusurile, faina, uleiul si praful de copt, amestecand incontinuu. 

Unge cu grasime o tava de copt, sau tapeteaz-o cu hartie speciala, apoi toarna compozitia. Lasa blatul sa se coaca timp de 15 minute, la foc mediu. Scoate tava din cuptor, lasa blatul sa se raceasca pret de cateva minute, dupa care taie-l cubulete.   

Pregatirea glazurii:

Amesteca laptele cu untul sau margarina, adaugand pe rand cacao si zahar. Lasa pe foc sosul obtinut, pana cand zaharul se va topi. Apoi stinge focul, adauga esenta de rom si lasa-l sa se raceasca.

La final, trece fiecare prajitura prin glazura obtinuta, dupa care prin fulgii de nuca de cocos.

"Tavalita" se poate prepara in doua feluri: in forma de cuburi sau bile.

Daca vrei ca prajiturile tale sa fie sub forma unor mingiute, trebuie sa iei cate putin aluat si sa il rotesti in palme pana vei obtine forma dorita. Pune mingiutele in tava, apoi urmeaza acelasi procedeu. 

Savureaza aceste prajituri delicioase impreuna cu cei dragi! 

Sursa Foto: Bakingwithsibella.com / Ourbigearth.com / Bbcgoodfood.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (34)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Dea (anonim)
    9 septembrie 2013 18:06

    Inseamna ca nu sti sa citesti de nu vezi faina

    Ioana (anonim)
    15 iunie 2013 11:11

    dar are faina!!200 g

    maria (anonim)
    25 mai 2013 17:05

    ce prajitura e asta fara faina?????????

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!