Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Prajitura televizor cu foi si crema de lamaie

Viorica Ghinea, redactor

Nu ai nevoie de retete complexe si ingrediente exotice sau scumpe pentru a pregati cele mai gustoase preparate, ci de mixul si de tehnica potrivite. Spre exemplu, un desert clasic, dar extrem de gustos, pe care il poate pregati orice gospodina este prajitura televizor. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru a o pregati si care este metoda de preparare!

Timp de pregatire: 35 de minute
Timp de gatire:
40-45 de minute
Timp total:
aproximativ 80 de minute
Metoda de preparare:
coacere si fierbere
Dificultatea retetei:
medie

prajitura-televizor

Ingrediente pentru prajitura televizor

Pentru blatul alb

- 4 linguri de apa;

- 8 linguri de zahar;

- 8 linguri de faina;

- 4 oua;

- 2-3 lingurite de esenta de rom;

- putin praf de copt.

Pentru blatul de cacao

- 250 g de faina;

- 5 oua;

- 120 g de unt;

- 150 ml de lapte;

- 120 g de zahar;

- 3 lingurite de cacao;

- 2-3 lingurite de esenta de rom;

- putin praf de copt.

Pentru crema

- 4 linguri de faina;

- un pahar de lapte;

- un sfert de kg de zahar;

- 250 g de unt;

- coaja si zeama de la o lamaie (poti sa adaugi si esenta de lamaie pentru un plus de aroma).

Pentru sirop

- un pahar cu apa;

- cateva linguri de zahar (dupa gust);

- esenta de rom.

Cum se prepara prajitura televizor

Pentru inceput, prepara blatul alb. Separa galbenusurile de albusuri, batandu-le pe cele din urma cu zahar si apa. Adauga treptat galbenusurile, esenta de rom si faina in care ai pus si praf de copt. Amesteca cu grija compozitia, apoi toarn-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu-o in cuptorul preincalzit. Verific-o dupa 20 de minute si scoate-o daca este gata. Las-o la racit.

Intre timp, pregateste si blatul de cacao. Separa galbenusurile de albusuri, batandu-le pe cele din urma cu zahar pana devin spuma. Amesteca galbenusurile cu unt, cacao, esenta de rom, faina si lapte. Dupa ce ai omogenizat compozitia, toarna cu grija si albusurile batute spuma. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava pregatita din timp, apoi introdu-o in cuptorul preincalzit. Dupa aproximativ 20-25 de minute, realizeaza testul cu scobitoarea pentru a afla daca o poti scoate la racit sau mai trebuie sa astepti putin pana se coace.

A venit timpul sa pregatesti si crema pentru prajitura televizor. Pune laptele si faina intr-un recipient, dupa care pune-le pe foc. Amesteca frecvent si lasa compozitia la fiert pana se ingroasa. Pune-o la racit dupa ce ajunge la consistenta unei budinci. Intre timp, amesteca untul cu zaharul tos, cu coaja rasa de lamaie si cu sucul proaspat stors. Poti sa adaugi si esenta de lamaie pentru un plus de aroma. Dupa ce compozitia cu aspect de bundica s-a racit, incorporeaza si al doilea amestec si lasa totul la frigider pana blaturile sunt coapte si racite.

Pentru prepararea siropului nu trebuie decat sa pui apa la incalzit si sa adaugi celelalte ingrediente in ea. Amesteca pana se topesc cristalele de zahar. Dupa acest pas, pregateste-te pentru asamblarea prajiturii televizor. Taie blatul de cacao in jumatate si asaza una dintre parti pe o tava sau pe un platou. Insiropeaz-o, apoi intinde peste ea jumatate din crema racita. Acopera cu blatul alb, insiropeaza-l si pe acesta, intinde cealalta jumatate de crema ramasa, apoi acopera cu al doilea blat de cacao. Insiropeaza si ultimul strat si decoreaza dupa preferinte sau lasa desertul asa cum este.

Desi prajitura televizor necesita mai mult timp de preparare, ea este foarte usor de pregatit, iar rezultatul este o recompensa pe masura. Delecteaza-te si tu cu acest desert delicios, aromat si pufos.


Sursa foto: culinar.ro 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!