Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Prajitura valurile Dunarii: savureaza un desert traditional bavarez!

Alexa Galgau

Din cand in cand, ne mai permitem si cate o placere vinovata, iar pentru multi dintre noi, aceasta inseamna sa ne delectam cu o prajitura delicioasa, interzisa in diete in mod normal. Uneori, parca este chiar placut sa incalci regulile, atata timp cat nu devine un obicei. Astazi, te invitam sa te rasfeti cu o specialitate bavareza, de care te vei indragosti instantaneu!

Incearca si tu reteta pentru prajitura valurile Dunarii si descopera de ce este unul dintre cele mai iubite deserturi din Germania!

Prajitura valurile Dunarii 

Prajitura valurile Dunarii, sau Donauwellen, este formata din straturi delicioase de blat de vanilie si cacao, in care sunt presarate visine. Deasupra acestei minunatii se pune cea mai buna crema de vanilie la care te poti gandi, cu o textura cremoasa, care se apropie de perfectiune. Reteta nu este dificila, asa ca nu ezita sa o incerci!

Ingrediente:

- 500 g de unt la temperatura camerei;

- 360 g de zahar;

- 2 prafuri de sare;

- 7 oua la temperatura camerei;

- 300 g de faina;

- 1 lingurita rasa de praf de copt;

- 3 linguri de pudra de cacao;

- 1 l de lapte;

- 700 g de visine;

- 2 pliculete de praf de budinca de vanilie;

- 75 g de zahar vanilat;

- 300 g de ciocolata neagra;

- 40 g de ulei de cocos;

- 150 g de frisca lichida;

- 20 de cirese pentru decor.

Mod de preparare:

1. Amesteca 300 g de zahar cu 300 g de unt la temperatura camerei, apoi adauga sarea si ouale, amestecand pana cand obtii o crema fina. 

2. Adauga praful de copt la faina, amesteca cu o lingura, apoi adauga faina la crema de mai devreme, impartind in doua aluatul dupa ce il omogenizezi.

3. Amesteca doua linguri de pudra de cacao si doua linguri de lapte si adauga acest mix la una din cele doua portii de aluat. 

4. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, toarna mai intai primul aluat, cel mai deschis la culoare, apoi toarna si cel de-al doilea tip de aluat, cel cu cacao. Cu ajutorul unei furculite, imbina putin cele doua tipuri de aluaturi, ca sa se intrepatrunda. 

5. Presara visinele peste aluat si apoi impinge-le usor in acesta. Pune prajitura la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Scoate-o din cuptor in momentul cand trece testul cu scobitoarea. 

6. Amesteca praful de budinca cu putin lapte rece. Pune restul laptelui pe foc, impreuna cu zaharul si putina sare, iar in momentul cand incepe sa clocoteasca, adauga pudra de budinca si amesteca pana obtii o crema groasa. Pune budinca intr-un vas, acoper-o cu o folie de plastic si las-o la racit la temperatura camerei. 

7. Amesteca zaharul pudra cu restul de unt, apoi adauga budinca la aceasta crema, insa nu dintr-o data, ci cate o lingura. Intinde crema obtinuta pe blatul de mai devreme si pune totul la racit. 

8. Taie ciocolata marunt si las-o sa se topeasca la bain-marie. Incalzeste untul de cocos si adauga-l la ciocolata topita, amestecand pana cand crema capata un aspect stralucitor. Intinde toppingul peste prajitura si realizeaza modelul dorit cu furculita. Adauga si pudra de cacao si zaharul pudra ramase peste prajitura, trecandu-le printr-o sita.

9. Taie prajitura in patratele, bate frisca lichida si decoreaza bucatile de prajitura cu ea, adaugand si cate o cireasa pe fiecare. 

Pofta buna!

Prajitura valurile Dunarii este unul din multele motive pentru care iubim Germania si ne trezeste curiozitatea fata de alte bunatati traditionale bavareze!

Sursa reteta: bavariankitchen.com

Sursa foto: vikingrivercruisescanada.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!