Aroma si savoare: strudel cu mere
Ah! Cand aud strudel cu mere parca simt deja aroma merelor calite cu scortisoara si parfumul de patiserie atat de specific acestui desert. Si daca tot a venit vorba, nu vreti sa incercam o reteta simpla?
Strudel cu mere
Ingrediente:
Aluat
200 g faina
65 g unt
15 ml ulei
Sare
Umplutura
650 g mere rase
100 g zahar
50 g pesmet
Scortisoara
30 g zahar pudra
Mod de preparare:
Prepara un aluat asemanator celui pentru paine din faina, zahar, apa si sare. Dupa ce il framanti bine, lasa-l sa se odihneasca circa 30 minute. Pe o planseta presarata cu faina, intinde o foaie cat de poate de subtire pe care las-o sa se usuce bine.
Intre timp, apuca-te de umplutura pe care o faci astfel: taie merele cubulete, adauga zaharul, pesmetul si scortisoara si caleste-le un pic la foc mic.
Dupa ce foaia de aluat s-a uscat bine, taie patrate de 7-8 cm, pune umplutura la mijlocul lor, indoaie putin 2 margini opuse (pentru a nu iesi merele afara) si ruleaza strudelul. Unge-le pe fiecare cu putin ulei, aseaza-le intr-o tava si coace-le la foc moderat. Cand s-au rumenit, scoate tava din cuptor si presara-le cu putin zahar farin. Le poti servi calzi sau reci, cu o cupa de inghetata de vanilie alaturi ori cu miez de nuca. Iti place strudelul cu mere?