Rețete delicioase
Înapoi la

Aroma si savoare: strudel cu mere

Aroma si savoare: strudel cu mere

Diana Sorescu

Ah! Cand aud strudel cu mere parca simt deja aroma merelor calite cu scortisoara si parfumul de patiserie atat de specific acestui desert. Si daca tot a venit vorba, nu vreti sa incercam o reteta simpla?


Strudel cu mere

Strudel cu mere

Ingrediente:

Aluat
200 g faina
65 g unt
15 ml ulei
Sare

Umplutura
650 g mere rase
100 g zahar
50 g pesmet
Scortisoara
30 g zahar pudra

Mod de preparare:

Prepara un aluat asemanator celui pentru paine din faina, zahar, apa si sare. Dupa ce il framanti bine, lasa-l sa se odihneasca circa 30 minute. Pe o planseta presarata cu faina, intinde o foaie cat de poate de subtire pe care las-o sa se usuce bine.

Strudel cu mere

Intre timp, apuca-te de umplutura pe care o faci astfel: taie merele cubulete, adauga zaharul, pesmetul si scortisoara si caleste-le un pic la foc mic.

Strudel cu mere

Dupa ce foaia de aluat s-a uscat bine, taie patrate de 7-8 cm, pune umplutura la mijlocul lor, indoaie putin 2 margini opuse (pentru a nu iesi merele afara) si ruleaza strudelul. Unge-le pe fiecare cu putin ulei, aseaza-le intr-o tava si coace-le la foc moderat. Cand s-au rumenit, scoate tava din cuptor si presara-le cu putin zahar farin. Le poti servi calzi sau reci, cu o cupa de inghetata de vanilie alaturi ori cu miez de nuca. Iti place strudelul cu mere?

Articolul urmator
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Ce aroma de lichior esti?
Incepe quiz
Ce aroma de lichior esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    TEODORA (anonim)
    24 noiembrie 2013 12:12

    AM VAZUT LA O UNGUROAICA PUNAND MAC PE TOATA COCA SI APOI MERELE CRUDE SI DEASUPRA ZAHAR.M-I S-A PARUT INTERESANT SI ARATA DEOSEBIT.