Rețete delicioase
Înapoi la

Explozie de culoare si aroma: tarta cu fructe si Ricotta

Explozie de culoare si aroma: tarta cu fructe si Ricotta

Diana Sorescu

De departe, acesta este desertul meu preferat! Dar parca ai mai auzit formularea asta, nu? Stiu, stiu, doar ca eu sunt foarte pofticioasa si nu pot nici macar sa fac un top 3 al dulciurilor care imi plac. Tarta fructe, pandispan cu caramel, prajitura cu vanilie...off, ce sa aleg? Pana ma hotarasc eu, iata reteta de tarta cu fructe!

Explozie de culoare si aroma: tarta cu fructe si Ricotta

Tarta cu fructe

Ingrediente:

Blat

120g faina, in plus pentru prelucrat
2 linguri zahar
1 praf de sare
60g unt, in plus pentru uns
2 galbenusuri

Umplutura

200g branza Ricotta
100g branza de vaci (grasime 20%)
2 linguri miere fluida
coaja rasa de la o portocala
250g capsuni aromate
80g kiwi feliat
60g afine

Mod de preparare:

1. Cerne faina pe suprafata de lucru, presara deasupra zaharul si sarea si fa o adancitura in mijloc. Pune untul taiat bucatele si galbenusurile in adancitura. Amesteca totul repede, incepand din mijloc si framanta pana obtii un aluat. Inveleste in folie de plastic si tine-l la rece 1 ora.
2. Unge forma cu unt in strat subtire. Intinde aluatul subtire pe suprafata data cu putina faina si tapeaza forma cu el. Acopera cu folie si tine 30 de minute la rece.
3. Incinge cuptorul la 190ºC (170ºC cu ventilator sau treapta 3). Acopera aluatul cu o coala de hartie de copt. Se coace 10-25 de minute, pana s-a rumenit usor.
4. Indeparteza hartia si mai lasa-l 5 minute. Lasa-l sa se raceasca pe un gratar de prajituri, desprinde-l cu atentie din forma si aseaza-l pe un platou.
5. Pentru umplutura, se amesteca branza Ricotta cu cea de vaci, cu mierea si cu coaja de portocala. Intinde crema obtinuta pe blat si netezeste.
6. Curata si spala capsunile si afinele. Taie capsunile in patru. Aranjeaza fructele decorativ peste crema de branza. Inainte de servire, tine tarta 1-2 ore la rece ca sa se patrunda bine.

Tarta fructe

Vrei o felie de tarta cu fructe?

 

Articolul urmator
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Ce aroma de lichior esti?
Incepe quiz
Ce aroma de lichior esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.