Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Top 3 prajituri Mars

Alexa Galgau
Consumatorii impatimiti de batoane de ciocolata ar trebui sa incerce cel putin o data cateva retete de prajituri Mars, adevarate delicii care ar umple de fericire orice iubitor de dulciuri.

Citeste top 3 retete de prajituri Mars si alege-o pe cea care ti-a facut cea mai mare pofta!

Top 3 prajituri Mars

3. Negrese Mars

Ce poate fi mai delicios decat o prajitura neagra care sa iti potoleasca pofta de dulce? Raspunsul este simplu: negresele cu Mars. Este usor sa le faci, insa este greu sa te opresti din devorarea lor!

Ingrediente (pentru 25 de bucati):

- 150 g unt taiat cubulete;
- 250 g zahar;
- 80 g pudra de cacao;
- o jumatate de lingurita de sare;
- 2 oua;
- 60 g de faina;
- 8 batoane mici de Mars (fun size), taiate in sferturi.

Pentru toppingul de caramel:

- 220 g unt sarat;
- 2 cutii de 400 ml de lapte condensat;
- 100 g zahar;
- 4 batoane mici de Mars, taiate in sferturi.

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius si imbraca o tava de 20x20 cu hartie de copt.

2. Pune untul, zaharul, pudra de cacao, sarea si vanilia intr-un vas termoizolator si plaseaza-l deasupra unei cratite cu apa clocotinda, fara a lasa cele doua vase sa se atinga. Amesteca din cand in cand, pana cand untul este topit complet si compozitia este omogena.

3. Adauga faina si amesteca totul pana se omogenizeaza. Bate apoi cu putere crema de circa 40 de ori, adaugand la urma bucatelele de Mars.

4. Toarna crema in tava si netezeste suprafata. Lasa la copt pentru circa 20-25 de minute, facandu-i testul cu scobitoarea. Scoate preparatul obtinut din cuptor si lasa-l sa se raceasca complet.

5. Pentru topping, topeste untul intr-o tigaie medie, pe foc mic. Adauga, apoi, laptele condensat si zaharul si lasa pe foc pana sosul da in clocot. Amesteca in continuu, pentru ca acesta sa nu se lipeasca de tigaie (va dura destul de mult, asa ca trebuie sa ai rabdare).

6. Dupa ce toppingul a dat in clocot, mai lasa-l pe foc timp de 5 minute, amestecand constant, pana se ingroasa si isi schimba usor culoarea.

7. Toarna jumatate din topping peste prajitura racita complet, adauga bucatelele de Mars si apoi toarna si restul, niveland la suprafata.

2. Chec Mars

Iata o reteta de chec imbunatatita, pentru persoanele care nu stiu cu ce sa isi mai satisfaca pofta de dulce!

Ingrediente (10 portii):

- 6 batoane Mars;
- 100 g ciocolata neagra;
- 110 g unt;
- 110 g smantana maturata (creme fraiche, cu peste 40% grasime);
- 3 oua;
- 125 g zahar brun;
- 200 g faina cu agent de crestere;
- 0 lingurita de praf de copt;
- un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu;
- 100 ml smantana dubla.

Mod de preparare:

1. Taie un baton si jumatate de Mars in bucati mari si da 75g de ciocolata neagra pe razatoare. Pune totul intr-o tigaie, alaturi de unt, amestecand pana cand compozitia devine fina.

2. Pune crema intr-un vas si las-o la racit. Bate bine smantana maturata si apoi ouale. Amesteca zaharul, faina si praful de copt intr-un alt vas, apoi adauga totul peste crema.

3. Taie inca doua batoane de Mars in bucati mari (trebuie sa iasa circa 10).

4. Toarna o treime din aluat intr-o tava de chec cu capacitate de circa 1 kg, data cu grasime inainte. Pune jumatate din bucatile de Mars pe blat, apoi mai adauga o treime din aluat, bucatile ramase de Mars si, in final, ultima parte a aluatului.

5. Lasa totul la copt la 160 de grade Celsius pentru 45 de minute, apoi mareste temperatura la 170 de grade pentru inca 10-15 minute.

6. Pentru topping, mai taie un baton si jumatate de Mars in bucati mari si adauga cele 25 g de ciocolata neagra, adaugandu-le intr-o tigaie cu smantana dubla. Incalzeste la temperatura mica, pana cand compozitia devine omogena. Pune totul la frigider pana se raceste, insa nu complet, astfel incat sa mai poata fi intinsa crema peste chec.

7. Scoate checul din tava, unge-l cu topping si lasa sa curga in laturi, pentru un efect vizual suplimentar. Taie ultima bucata de Mars in bucati mici si decoreaza checul cu ele.

1. Cheesecake Mars

Un cheesecake cu Mars suna ca un preparata rupt din Rai, pe care merita sa il incerci cu prima ocazie. Partea buna este ca se face numai la rece, asa ca nu va trebui sa pornesti cuptorul in zilele toride ce se anunta.

Ingrediente:

- 310 g biscuiti cu fulgi de ciocolata;
- 75 g unt topit;
- 2 linguri de zahar brun;
- 20 g unt, suplimentar;
- 375 ml de smantana;
- o lingurita si jumatate de gelatina;
- 60 ml apa;
- 500 g crema de branza, batuta in prealabil pana are o consistenta cremoasa;
- 110 g zahar pudra;
- 2 batoane de 53 g de Mars, taiate fin;
- 100 g de ciocolata cu lapte, data pe razatoare sau taiata fin;
- 60 ml de smantana, suplimentar.

Mod de preparare:

1. Pune biscuitii intr-un blender sau striveste-i intr-o punga pana cand devin fini. Adauga peste ei untul, amesteca bine, pana obtii o compozitie nisipoasa. Din aceasta, creeaza un blat pe baza unui vas cu un diametru de 20 de centimetri. Preseaza blatul cu mana sau cu un pahar si uniformizeaza-i suprafata. Pune la frigider pana termini crema.

2. Amesteca zaharul brun, untul suplimentar si 2 linguri de smantana intr-o tigaie mica. Lasa pe foc mediu, pana se dizolva zaharul. Trebuie sa clocoteasca timp de 5 minute.

3. Adauga gelatina peste apa, intr-un vas termoizolator, apoi pune amestecul la bain-marie (intr-o tava cu apa clocotinda) si amesteca pana se dizolva gelatina.

4. Bate crema de branza cu zaharul pudra cu un mixer electric pana obtii o compozitie pufoasa. Bate restul de smantana (fara cea suplimentara) intr-un vas, cu un mixer, pana cand incep sa apara mici bule. Adauga gelatina racita (insa nu complet) in mixtura cu crema de branza, alaturi de batoanele de Mars si, la sfarsit, adauga totul peste smantana batuta.

5. Adauga 2/3 din crema rezultata peste blat si toarna peste aceasta o parte din sosul de unt si zahar, nivelandu-l prin miscarea vasului. Repeta procesul cu restul de crema si de sos.

6. Lasa la frigider cheesecake-ul cel putin 3 ore sau, si mai bine, peste noapte.

7. Intre timp, combina ciocolata si smantana suplimentara intr-o tigaie mica, lasa pe foc mic pana se omogenizeaza si foloseste ca topping pentru cheesecake-ul rece.

Cu aceste retete de prajituri cu Mars, poti sa dai lovitura indiferent de ocazie si de pretentiile culinare ale celor din jur. In fond, cine ar putea refuza sa manance din asemenea delicii culinare?


Surse:
butterbaking.wordpress.com, hungryhinny.com, aww.com.au

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!