Tort ecler cu pepene, un deliciu răcoritor

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Tort ecler cu pepene, un deliciu răcoritor
Redactor Alexa Galgau
Miercuri, 03.08.2016

Cuprins

Caracteristici

Pentru că suntem în plină perioadă caniculară, iar vremea nu pare să aibă vreo intenție să se mai domolească prea curând, cu siguranță că ești tot mai atrasă de deserturile pe bază de fructe, pentru că acestea sunt cu adevărat răcoritoare. Desigur, nimic nu poate depăși în popularitate înghețata, însă uneori simți nevoia de un desert ceva mai consistent. De aceea, te invităm să încerci un tort ecler cu pepene absolut delicios, care se face la rece - pentru că nimeni nu vrea să stea lângă cuptor pe această căldură!

Tort ecler cu pepene

Chiar dacă se numește tort ecler, acest desert nu se face cu aluat opărit, așa cum se fac eclerurile, ci cu biscuiți digestivi, cremă de vanilie, pepene galben delicios și puțin frosting de ciocolată deasupra. După ce aluatul din biscuiți se mai frăgezește, gustul îți va aminti de cel al eclerului, iar pepenele te va răcori complet în zilele caniculare.

Ingrediente:

  • biscuiți digestivi (mai multe pachete, ca să poți crea blatul tortului în mai multe straturi);
  • 2 pachete de budincă de vanilie;
  • feliuțe de pepene (nu foarte groase și nici foarte lungi);
  • 150 g ciocolată neagră;
  • 80 g unt;
  • o lingură de apă;
  • 2 linguri de ulei de cocos;
  • 2 linguri de cacao.

Mod de preparare:

1. Ia o tavă de 22x33 cm, tapeteaz-o cu hârtie cerată, apoi pune pe fundul acesteia un prim strat de biscuiți digestivi.

2. Prepară budinca de vanilie conform instrucțiunilor de pe pachet și las-o puțin la răcit înainte de a o adăuga peste biscuiți. Pune un strat de felii de pepene, apoi toarnă cu grijă peste acestea crema de vanilie (jumătate din ea), nivelând-o cu ajutorul unei spatule.

3. Pune deasupra cremei de vanilie un nou strat de biscuiți, apoi din nou un strat de felii de pepene galben și iar un strat de cremă de vanilie (cealaltă jumătate). Peste cremă mai pune un strat de biscuiți.

4. Acum urmează să prepari glazura de ciocolată, întocmai ca la eclerul clasic. Rupe bucățile de ciocolată și pune-le într-o cratiță micuță, alături de unt, lingura de apă și uleiul de cocos. Lasă cratița pe foc mediu și amestecă bine ingredientele. Dacă vrei să fii sigură că nu ți se arde crema, poți să o realizezi la bain-marie. După ce crema se omogenizează, ia-o de pe foc și pune peste ea pudra de cacao, în ploaie, amestecând repede, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.

5. Toarnă crema peste ultimul strat de biscuiți și niveleaz-o (nu trebuie să fie în strat prea gros). Alternativ, dacă nu vrei să prepari acasă crema de ciocolată, poți să cumperi un mix pentru frosting din ciocolată din magazine.

Tortul ecler cu pepene trebuie lăsat la frigider cel puțin patru ore, dar cel mai bine este să îl lași peste noapte, pentru ca aromele să se întrepătrundă și biscuiții să se înmoaie suficient.

Dacă nu îți place budinca de vanilie de la pachet, iată cum să faci o cremă de lapte pentru ecleruri ca la cofetărie!

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 03.08.2016
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Miercuri, 03.08.2016
Articolul urmator »
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe