Cum sa faci crema de lapte pentru ecleruri: cea mai simpla reteta de creme patissiere

Cum sa faci crema de lapte pentru ecleruri: cea mai simpla reteta de creme patissiere
Redactor Alexa Galgau
Miercuri, 10.02.2016

Cuprins

Crema de lapte - sau creme patissiere, dupa cum mai este numita - este un deliciu folosit in foarte multe preparate de cofetarie, printre care mult-indragitele ecleruri. Este o crema simpla, dar deosebit de gustoasa, putand fi aromata si adaptata pentru multe retete. Daca iubesti dulciurile si vrei sa fii o cofetareasa desavarsita, trebuie sa inveti neaparat cum sa faci crema de lapte, mai ales ca nu necesita cine stie ce experienta in bucatarie.

Iata reteta pentru crema de lapte la care poti apela de fiecare data cand vrei sa faci un desert bun!

Reteta de crema de lapte

Crema de lapte este un ingredient-cheie folosit in special la ecleruri, dar poate fi servita si ca atare sau sub forma de budinca, pentru ca este absolut delicioasa. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a o prepara si poate fi un desert rapid pentru zilele cand nu ai prea mult timp la dispozitie. 

Ingrediente:

- 240 ml lapte;

- 3 galbenusuri mari;

- 3 linguri de zahar;

- 3 linguri de faina alba;

- o lingurita de esenta de vanilie.

Mod de preparare:

1. Toarna laptele intr-o cratita mica si las-o pe foc mic. Intre timp, amesteca galbenusurile si zaharul intr-un castronel. Adauga faina si amesteca totul pana cand obtii o compozitie omogena, fara cocoloase. 

2. Dilueaza crema de galbenusuri cu 60 ml de lapte cald (nu trebuie sa fiarba in momentul in care il adaugi, pentru ca se va gati galbenusul). Cand restul de lapte incepe sa dea in fiert, adauga-l peste crema de galbenusuri si amesteca foarte bine. Toarna compozitia inapoi in cratita si las-o pe foc mare pana cand incepe sa se ingroase, circa un minut. 

3. Da focul la minimum si lasa crema sa se ingroase si mai mult, amestecand-o incontinuu (aproximativ 2 minute), ca sa nu se formeze cocoloase. Crema este gata in momentul in care este lucioasa si mai usor de amestecat. Abia la sfarsit, cand iei crema de lapte de pe foc, se adauga esenta de vanilie. Daca adaugi esenta in timpul prepararii, aroma acesteia se va evapora. 

Sfat: cand lasi crema de lapte la racit, acoper-o cu o folie de plastic direct pe suprafata ei, pentru a nu se forma acea pelicula dura, ca o pielita. Las-o la racit si foloseste-o la torturi, prajituri, ecleruri si diverse produse de patiserie. Daca vrei sa aiba o culoare galbena mai intensa, foloseste putin turmeric.

Crema de lapte este folosita in numeroase produse de patiserie delicioase, dar o poti consuma si ca atare, daca iti place ideea unui desert cu vanilie. Alaturi de cateva fructe proaspete, crema de lapte poate fi un adevarat rasfat!

Descopera inca doua reteta delicioase si usor de facut: crema de zahar ars si crema ganache !

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 10.02.2016
Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (10)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 17.03.2024

Ne găsești pe