Tort de biscuiti de post
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 5 minute
Timp total: 15 minute
Ingrediente
- 500 g de biscuiti simpli
- 70 g de margarina de post
- 100 ml de apa
- 3 linguri de cacao
- 150 g de zahar
- 100 g de nuca, alune de padure sau fistic
- esenta de rom
- scortisoara
- bucati de rahat (optional)
- fulgi de cocos
Cum se prepara un tort de biscuiti de post
1. Fierbe zaharul in apa timp de 5 minute, pana se topeste.
2. Faramiteaza biscuitii cu un sucitor de lemn, in robotul de bucatarie sau prin razatoare. Daca vrei, poti opri cateva bucatele de biscuiti mai mari, pentru a avea un model deosebit in interiorul tortului. Apoi freaca biscuitii cu margarina si cu cacao. Adauga esenta de rom, rahatul taiat cubulete, scortisoara si nuca.
3. Toarna siropul peste mixul de biscuiti si amesteca bine. La sfarsit trebuie sa obtii o pasta usor de modelat.
4. Dupa ce ai omogenizat totul, intinde aluatul pe o folie de aluminiu sau pe o folie alimentara si ruleaz-o usor. Poti sa faci suluri rotunde sau patrate, este alegerea ta. De asemenea, pentru un aspect mai placut, poti rula tortul de biscuiti de post si prin cocos inainte de ambalare.
5. Lasa prajitura la rece timp de aproximativ doua ore, dupa care o poti felia si servi celor dragi.
Pofta buna!