Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Tort Egiptean

Luni, 18.03.2013
de Bianca Geica

Te-ai saturat de clasicele torturi cu ciocolata? Astazi iti propunem un desert delicios si usor de realizat: Tort egiptean. Reteta este simpla si contine ingrediente care sunt la indemana oricui. Ce trebuie sa stii, este ca tortul este compus din 3 foi si 2 umpluturi diferite. 

Iata reteta:

Ingrediente pentru 3 foi:

  • 6 albusuri de ou
  • 6 linguri de zahar
  • 1/2 lingura de faina
  • 150 gr alune sau nuci macinate

Pentru crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri de ou
  • 6 linguri de zahar
  • 170 gr unt
  • Esenta de vanilie
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri de faina sau amidon

Pentru crema de frisca:

  • 200 ml frisca
  • 120-150 grame de alune sau nuci zdrobite
  • 150 gr zahar

Prima data, vei pregati foile. Pentru asta ai nevoie de un bol mare in care sa bati albusurile de ou, pana se fac spuma. Dupa care, adauga zaharul si bate pana cand acesta se topeste. Peste aceasta compozitie, adauga alunele sau nucile macinate si amesteca totul cu faina. Dupa ce amestecul a capatat acea consistenta de aluat, este timpul sa il separi in 3 parti egale.

Intinde cate o foaie pe fundul unei forme de tort, tapetat cu hartie de copt, si las-o la cuptor din de 25 de minute. Procedeaza la fel si cu celelalte foi.

Prepararea cremei de vanilie:

Intr-un vas, amesteca laptele cu galbenusurile de ou, dupa care adauga treptat zaharul si faina (sau amidonul). Pune vasul respectiv pe foc si amesteca incontinuu, pana cand compozitia se va ingrosa si va capata consistena unei budinci. Stinge-i focul si las-o sa se raceasca.

Separat, intr-un bol mic amesteca untul, adaugand treptat crema obtinuta mai devreme. La final, nu uita sa adaugi si esenta de vanilie.

Prepararea cremei de frisca:

Topeste zaharul, dupa care toarna-l in strat subtire pe o hartie de copt sau pe o tava unsa cu putina grasime. Dupe ce se raceste, dezlipeste-l si zdrobeste-l usor. 

Intr-un bol, bate frisca apoi adauga caramelul zdrobit, alunele sau nucile si omogenizeaza.

Asamblarea tortului:

Pe prima foaie vei intinde 1/3 din crema de frisca si 1/3 din crema de vanilie. La fel vei proceda si cu celelalte foi. Ai grija ca ultimul strat sa fie doar cu crema de frisca. Orneaza-l in functie de imaginatia de moment.

La final, lasa tortul in frigider pret de cateva ore dupa care serveste-l celor dragi.

Foto: Gotowaniecieszy.blox.pl

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (37)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    iulia (anonim)
    29 iunie 2013 11:11

    In poza se vede ca ar fi prima crema cea de galbenusuri nu frisca, cum e descris in reteta...

    moonya (anonim)
    19 martie 2013 22:10

    am facut tortul si este super bun!1/2 lingura faina pentru fiecare foaie de tort in total 1 si 1/2 linguri faina pentru 3 foi!

    eu (anonim)
    19 martie 2013 10:10

    doar 1/2 lingura de faina pentru 3 blaturi??????????? hai sa fim seriosi

    Elena (anonim)
    19 martie 2013 10:10

    Ce temperatura trebuie sa aiba cuptorul? Multumesc!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!