Rețete delicioase
Înapoi la

Tort Raffaello - un deliciu pentru Revelion

Tort Raffaello - un deliciu pentru Revelion

Ioana Budeanu

Daca vrei sa pregatesti un tort cu adevarat special pentru petrecerea de Revelion, care sa imbine gustul fabulos al cocosului cu finetea ciocolatei albe, si sa impresioneze toti invitatii, noi iti oferim reteta tortului Raffaello.

Iata cum sa prepari tortul Raffaello pentru Revelion:


Ingrediente: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, un praf de sare, 4 liguri de faina, 2 linguri de cocos ras, un plic praf de copt, esenta de vanilie, 500 ml frisca lichida, 4 ciocolate albe (fara crema), un plic de gelatina, lichior de cocos optional.
 
Cocos


Mod de preparare:

- gelatina se pune in 50-60 ml apa rece la inmuiat, timp de 10 minute
- ciocolata alba se rade intr-un castron
- frisca lichida se pune intr-un vas adanc, pe o oala cu apa aflata in fierbere, in bain-marie
- cand frisca incepe sa se infierbante, se adauga ciocolata alba rasa
- gelatina din apa rece se pune pe foc si se incalzeste pana dispar cristalele, insa nu se fierbe, pentru ca atunci ii vor disparea si proprietatile de legare
- intr-un vas se amesteca 2-3 linguri din crema de frisca si ciocolata cu gelatina calda si se rastoarna inapoi in crema
- se pun si 1-2 linguri de lichior de cocos in crema si se amesteca bine
- crema se lasa la rece pana preparam blatul
 
Raffaello

- cele 5 oua se separa, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat cele 6 linguri de zahar. Spuma trebuie sa fie compacta si "tare".
- peste albusurile bine batute se adauga, trepatat, galbenusurile, cele 6 linguri de ulei, vanilia, faina in ploaie, cocosul ras si praful de copt
- se amesteca totul cu o lingura de lemn, de jos in sus, pentru a nu se "lasa" compozitia
- se incalzeste cuptorul, se tapeteaza o tava de copt cu hartie speciala si se toarna compozitia in ea
- se coace timp de 25 de minute la foc mediu, pana cand blatul are o culoare aurie, frumoasa
- blatul se lasa la racit pe masa si apoi se taie pe orizontala, ca un tort. Daca iese mai gros, se poate taia in 3 sau in 4!
- daca vrei ca tortul sa fie mai moale, se poate insiropa blatul cu un sirop facut din 150 ml apa, 3 linguri de zahar si lichior de cocos (incalzit in prealabil pana la topirea zaharului)
- dupa ce s-a insiropat blatul, se adauga crema
- se acopera prajitura cu celalalt blat, se intind 4-5 linguri de crema pe deasupra si se presara cocos ras.
 
Tort Raffaello


Tortul se serveste rece (trebuie sa stea la frigider cateva ore sau o noapte) si il poti "combina" cu inghetata de vanilie sau un pahar de sampanie.  
 
 
 
Articolul urmator
Salată de vinete cu usturoi
Salată de vinete cu usturoi
Cu cine te vei săruta la miezul nopții, de Revelion?
Incepe quiz
Cu cine te vei săruta la miezul nopții, de Revelion?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (68)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Mascarpone: beneficii și mod de consum

    daniela_gingea
    13 ianuarie 2012 09:09

    Am facut acest tort!Pentru a se intari crema nu tb tinuta in frigider ci bagata in congelator 5 minute.Veti vedea ca se va intari mult mai bine!Logodnicul si fratii mei au fost innebuniti de gustul acestui tort.Eu nu am apucat sa-l gust.Este un desert deosebit care merita facut la ocazii!

    claudia (anonim)
    30 decembrie 2011 23:11

    trebuie 1 plic in plus de gelatina si crema lasata la frigider mai mult de o ora.si se intareste foarte bine cat sa se poate lucra cu ea.

    Izabela (anonim)
    27 decembrie 2011 13:01

    Am facut si eu tortul acesta ! Este foarte bun , insa crema nu mi-a iesit din prima pentru ca era foarte moale.Ma gandesc ca trebuia frisca batuta si apoi pusa in bain-marie ...Eu am facut cu frisca lichida si era foarte moale, pe urma am mai bagat o gelatina si am mai batut inca 250 ml de frisca si am amestecat-o cu ce aveam ca sa imi iese ceva . :) Oricum , rezultatul -> foarte bun !!