Un desert deosebit: prajitura cu rubarba si scortisoara

Un desert deosebit: prajitura cu rubarba si scortisoara
Andreea Gluh, redactor
Miercuri, 27.05.2015

Cuprins

Rubarba, cunoscuta si sub denumirea de revent, este o planta ierboasa ale carei tulpini se folosesc in bucatarie, iar rizomii, in industria farmaceutica, in scopul tratarii problemelor gastrice si biliare. Cand vine vorba insa despre preparatele culinare care au drept ingredient rubarba, primele locuri de pe lista sunt ocupate de placinta, compot si dulceata. Astazi, insa, noi iti vom propune un desert cu totul special: prajitura cu rubarba si scortisoara.

Afla si tu, in cele ce urmeaza, cum se prepara un astfel de desert delicios!

Prajitura cu rubarba si scortisoara

Ingredientele de care ai nevoie in acest caz sunt urmatoarele:

- 500 gr de rubarba tocata;

- 500 gr de faina;

- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu;

- 1 lingurita de praf de copt;

- 120 gr de unt;

- 120 gr de zahar brun;

- 250 ml de smantana pentru gatit;

- 1 ou;

- esenta de vanilie;

- 120 gr de zahar;

- 1/2 lingurita de scortisoara.

Modalitatea de preparare a prajiturii cu rubarba este urmatoarea:

Mai intai, preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius si unge cu ulei o tava de placinta. Intr-un bol, amesteca faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Intr-un vas, mixeaza untul si zaharul brun pana cand cel dintai capata o textura cremoasa, iar apoi adauga smantana, oul si esenta de vanilia. Amesteca totul pana cand compozitia se omogenizeaza, dupa care pune in ea si amestecul obtinut anterior din ingredientele uscate (faina, bicarbonat de sodiu si praf de copt). Mixeaza din nou pentru a omogeniza, iar apoi, toarna aluatul in tava unsa cu ulei. Imprastie bucatile de rubarba pe deasupra, apoi presara zagar si scortisoara peste ele. Prajitura trebuie sa stea in cuptor timp de 35-45 de minute. Verifica starea aluatului folosind o scobitoare.

Cand timpul a trecut si desertul este gata, lasa-l mai intai sa se raceasca, apoi taie-l in bucati si pune-l pe un platou.

Pofta buna! 

Prajitura cu rubarba este, intr-adevar, un desert deosebit, insa noi te sfatuim sa nu o consumi in cantitati prea mari, pentru ca se poate transforma intr-un dusman al siluetei tale. In schimb, daca adori prajiturile facute in casa, poti incerca o placinta dietetica, despre care poti afla mai multe de aici!

Sursa foto: meyerdairy.wordpress.com

Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 27.05.2015
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 27.05.2015
Articolul urmator »
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe