Daca iti place carnea de vanat trebuie sa stii sa pregatesti friptura de caprioara in sos alb. Acest preparat este usor de gatit si are un gust delicios! Incearca acum sa pregatesti friptura de caprioara cu sos alb dupa reteta unui bucatar expert in preparatate vanatoresti.
Friptura de caprioara - un deliciu in sos!
Ingrediente necesare pentru friptura caprioara in sos alb:
un kg carne de caprioara
2 cepe
2 morcovi
500 gr ciuperci
100 gr slanina
4 catei de usturoi
½ telina
8 linguri smantana
1 lingura faina
2 linguri ulei
sare
piper
Cum prepari friptura caprioara in sos alb?
Pasul 1:
Carnea de caprioara se impaneaza cu slanina si cu usturoi si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Pasul 2:
Intr-o tava se pune uleiul, carnea, ceapa tocata marunt, morcovul si telina rase si ciuperciiile.
Pasul 3:
Peste se pune 50 ml apa si 50 ml vin alb sec si se da la cuptor, la foc mic, pana ce carnea se patrunde si se rumeneste.
Pasul 4: Cand friptura de caprioara este gata se scoate din tava impreuna cu legumele. Pasul 5: In sosul ramas se adauga smantana si faina si se amesteca bine pana devine omogen. Sosul se mai baga 5 minute la cuptor. |
Friptura de caprioara se taie felii, se acopera cu legumele din tava si se stropeste din plin cu sos alb. Pentru un gust mai exotic, poti stropi fiecare felie cu putin suc de portocale.
Pregateste si tu acest preparat vanatoresc plin de gust si vei avea parte de o friptura de caprioara cum doar marii bucatari stiu sa faca.