Friptura de pui cu legume gratinate

Cuprins
Iti propun astazi inca o reteta pe care sa o incerci atunci cand doresti sa scapi de rutina. Fripturi de toate felurile ai tot incercat. Insa uneori simti nervoia de o schimbare. Ei bine, cand vine acel moment, incearca aceasta reteta de friptura de pui cu legume gratinate. Nu iti va crea probleme deoarece nu are un grad de dificultate foarte ridicat. Ce ar putea sa nu iasa bine?
Friptura de pui cu legume la cuptor
Friptura de pui se prepara foarte usor. Dar, pentru o friptura de pui cu legume este nevoie de putin mai mult efort. Iata de ce ai nevoie:
4 copanele de pui
Sare, piper, ulei
Busuioc
2 cani de apa
2-3 cartofi
100 gr fasole pastai
4-5 buchetele de broccoli
2 ardei capia
O vanata
Un dovlecel
O cutie de ciuperci
Ocupa-te intai de copanelele de pui. Acestea se iau fiecare in parte si se cresteaza putin cu un cutit. Condimenteaza copanele cu sare, piper si busuioc si pune-le pe un platou. Intr-o tava pune putin ulei, aseaza copanele dupa care toarna apa atat cat sa acopere copanele pana la jumatate. Da tava cu copanele la cuptor pana cand acestea se patrund si apa scade aproape de tot.
![]() |
Friptura la cuptor cu legume gratinate
Cat timp puiul sta in cuptor, te poti ocupa pe indelete de legume. Cartofii vor fi curatati si taiati in cuburi de marime medie. Restul legumelor se spala, daca este cazul, si se taie in felii de marime potrivita. Toate, se prajesc putin pe gratar pana cand capata o culoare usor aurie. Dupa aceasta, legumele se pun intr-un vas termoizolant si se rade putina branza peste ele. Se dau la cuptor pana cand se topeste branza. Atunci vei stii ca sunt gata si poti savura friptura cu legume.
Daca ai terminat garnitura de legume, poti servi friptura. Pe un platou pune un copanel de pui cu garnitura abia facuta si, daca doresti, toarna putina smantana peste legume. Astfel ai reusit sa pregatesti friptura de pui la cuptor cu legume gratinate. Simplu si rapid. Asa cum trebuie sa fie o mancare buna.
![]() |


