Imi place la nebunie friptura de curcan si cred ca este atat de versatila, incat nu poti ajunge sa prepari aceeasi reteta de 2 ori sau sa te plictisesti! Iar atunci cand intra in scena o marinata asa aromata ca cea cu menta si portocale, este clar ca vei avea parte de o experienta culinara care iti va soca papilele gustative!
Friptura de curcan marinata in menta si portocale
Ingrediente:
- un piept de curcan
- o lingura de coaja de portocala rasa
- 1/4 cana de suc de portocale
- 1/4 cana de frunze proaspete de menta, tocate
- 2 linguri de seminte de susan, prajite
- o lingura de ulei de masline sau vegetal
- o lingura de usturoi proaspat, tocat
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de piper negru macinat
Preparare:
1. Intr-un bol mic, amesteca toate ingredientele cu exceptia curcanului si amesteca bine pentru a pregati marinata.
2. Pune pieptul de pui intr-o punga mare, sigilabila, sau intr-o tava cu capac. Adauga marinata si lasa la frigider intre 30 de minute si 2 ore, intorcand curcanul din cand in cand.
Pentru gratar: scurge bucatile de piept de curcan si pastreaza marinata. Incalzeste gratarul si pune bucatile de piept la foc mediu spre ridicat, cam 5-10 minute pe fiecare parte, ungandu-le din cand in cand cu marinata, pana cand s-au gatit.
Pentru a coace la cuptor: incalzeste cuptorul si unge cu ulei o tava de copt, aranjeaza bucatile de piept si toarna marinata. Lasa sa se gateasca acoperit timp de 30-45 de minute pana sunt gata, indepartand capacul / folia in ultimele 10 minute pentru a capata o frumoasa culoare maronie.
Aceasta trebuie sa fie, cu siguranta, una dintre cele mai simple retete de friptura de curcan! Sanatoasa si cu siguranta delicioasa! Adauga o garnitura la fel de savuroasa (fasole verzi, cartofi fierti, poate chiar si alte cateva fructe) pentru a-i scoate si mai mult in evidenta savoarea! |