Rețete delicioase
Înapoi la

Niciun moment de plictiseala: friptura de gaina cu arome orientale

Niciun moment de plictiseala: friptura de gaina cu arome orientale

Edda Bild

Atunci cand inspiratia nu te indeamna sa pregatesti mese prea complicate, cel mai simplu este sa apelezi la clasica friptura de gaina. Adauga un pumn de caise alaturi si o pasta pregatita din seminte de susan macinate, migdale, chimen, coriandru si oregano care vor conferi o aroma delicioasa!

Friptura de gaina

Friptura de gaina
Ingrediente:

- 3/4 de cana de caise uscate
- o cana si jumatate de apa
- jumatate de cana de migdale taiate
- o treime de cana de seminte de susan
- 2 linguri de chimen macinat
- 2 linguri de coriandru macinat
- 2 linguri de paprika
- 2 linguri de oregano uscat
- sare
- un sfert de lingura de ulei de masline
- 2 linguri de zeama de lamaie
- 4 bucati de piept de pui cu tot cu os (cam 1 kg in total)

Preparare:

1. Incalzeste cuptorul. Intr-o tigaie mica, amesteca apa si caisele. Da in clocot, micsoreaza flacara, lasa sa fiarba la foc mic, acoperit partial, timp de 10 minute, apoi pune deoparte.

2. Prajeste migdalele si semintele de susan in cuptor pana cand capata o usoara culoare aurie, cam 2 minute. Pune o treime de cana de migdale si un sfert de cana de seminte de susan in blender, presara chimen, coriandru, paprika, oregano si jumatate de lingurita de sare. Macina si combina bine toate ingredientele. Pune amestecul intr-un bol mic, incorporand uleiul si zeama de lamaie pentru a pregati o pasta. Incorporeaza jumatate din pasta rezultata in amestecul de caise cu apa.

3. Pune bucatile de piept de pui intr-o tava, cu partea cu pielea in sus si acopera cu restul de pasta. Toarna si amestecul de caise pentru friptura de gaina. Gateste in partea cea mai joasa a cuptorului cam 20-25 de minute, pana cand pieptul este bine patruns. Daca puiul capata o culoare maronie prea repede, acopera tava cu folie de aluminiu pentru ultimele 10 minute in care se gateste.

4. Pune puiul pe o farfurie si serveste cu sosul care s-a format in tava si cateva dintre caisele delicioase. Presara cu restul de migdale si seminte de susan.

Orezul fiert este o garnitura ideala pentru aceasta friptura de gaina. La fel sunt si cartofii natur sau copti intr-o tava separata. Simplu si imbietor!

Articolul urmator
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Cat de fericita esti in acest moment?
Incepe quiz
Cat de fericita esti in acest moment?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.1 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.