Friptura de gasca la cuptor umpluta cu mere si caise

Cuprins
Incearca sa transformi masa obisnuita intr-o adevarata delicatesa exotica. Prepara pentru tine si familia ta friptura de gasca la cuptor umpluta cu mere si piersici. Nu numai ca va impresiona pe toata lumea, dar te va impresiona si pe tine, fiind o reteta foarte usor de preparat si o mancare extrem de gustoasa.
![]() |
Friptura de gasca la cuptor - savoare si delicatete
Ingredientele de care ai nevoie pentru a pregati o friptura de gasca la cuptor umpluta cu mere si caise:
1 gasca (3,5 - 4 kg)
2 mere
O caserola caise uscate
4 cepe
2 crengute rozmarin
2 morvoci
100 ml vin rosu
Amidon alimentar
Gasca se spala foarte bine si se curate de ghiare, varful aripilor si gatlej. Se freaca cu sare si piper atat in interior cat si in exterior pentru a obtine o friptura condimentata. Fructele se taie in cuburi mici si se amesteca cu doua cepe tocate marunt. Amestecul se condimenteaza de asemenea cu sare si piper. Pentru a se lega putin amestecul, poti bate un ou pe care sa il amesteci cu fructele si ceapa. Dupa ce ai facut toate acestea, compozitia cu care vei umple gasca este gata. Dupa ce ai folosit tot amestecul pentru a umple gasca, este bine sa o cosi pentru a te asigura ca umplutura nu iese cat timp gasca sta in cuptor.
Gasca se pune in tava. Restul de ceapa si morcovii se curata si se taie marunt, dupa care se presara astfel incat sa acoperi tot spatiul ramas liber in tava. Tava se da la cuptor pentru o ora si jumatate. Dupa aceasta gasca trebuie intoarsa iar in tava este bine sa torni putina apa. Da tava la cuptor pentru inca o ora, pentru a obtine o friptura de gasca la cuptor crocanta.
Sos de vin pentru friptura de gasca la cuptor
Dupa ce scoti gasca din cuptor, foloseste sosul ramas. Toarna-l intr-o cratita, toarna vinul si amidonul si condimenteaza-l dupa gust. Pune si crenguta de rozmarin pentru aroma. Astfel ai reusit sa prepari si un sos foarte gustos pentru friptura ta de gasca. Serveste friptura de gasca cu una-doua felii de portocale. Toarna sosul din vin peste intreaga friptura pentru a nu prinde o tenta de carne uscata.
Nu este dificil deloc sa prepari o reteta exotica de friptura de gasca la cuptor. Este extrem de delicioasa daca o servesti cu o garnitura pe masura, o garnitura de fasole verde de exemplu, sau de cartofi nature. Oricum ar fi, iti va asigura fara indoiala o masa plina de savoare.
![]() |


