Nelipsita de la masa festiva: Friptura de porc!
Cel mai intalnit preparat la o masa este, fara indoiala, friptura. Mai mult, cand e vorba de o masa festiva, friptura de porc este aproape nelipsita. Prepara o friptura care iti va cuceri musafirii!
Friptura de porc frageda si savuroasa!
Ingrediente necesare pentru 6 portii de friptura porc :
1 kg carne de porc |
Cum prepari o friptura de porc?
Pasul 1:
Carnea de porc se unge cu ulei si se pune intr-o tava (e bine sa ungi cu ulei si tava inainte sa pui carnea). Carnea se impaneaza cu 4 catei de usturoi si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust!
Pasul 2:
In tava pui toate legumele taiate (ceapa si morcovul). Restul usturoiului il pisezi. Intr-un castron pui apa cu usturoiul pisat, cu cimbru, boia si rozmarin si cu bulionul.
Pasul 3:
Acest sos se pune peste carne. Tava se baga la cuptorul deja incalzit si se tine la foc mic. Se lasa pana carnea e rumenita - cam o ora (verifica sa fie facuta si in interior). In acest timp mai intoarce-o si stropeste-o cu sosul din tava!
Friptura de porc este un preparat delicios. Garniseste aceasta friptura cu legume sau piure de cartofi. Serveste-o calda dar stropita cu sosul din tava!
Aceasta reteta va fi cu siguranta pe placul si celor mai pretentiosi invitati! Incearca acum aceasta friptura de porc!