Rețete delicioase
Înapoi la

Nelipsita de la masa festiva: Friptura de porc!

Nelipsita de la masa festiva: Friptura de porc!

Alexandra Machitescu

Cel mai intalnit preparat la o masa este, fara indoiala, friptura. Mai mult, cand e vorba de o masa festiva, friptura de porc este aproape nelipsita. Prepara o friptura care iti va cuceri musafirii!

Friptura de porc frageda si savuroasa!

Friptura porc Ingrediente necesare pentru 6 portii de friptura porc :

1 kg carne de porc
1 ceapa
3 fire ceapa verde
1 morcov
3 linguri de bulion
500 ml apa
8 catei de usturoi
5 linguri de ulei de masline
sare
piper
boia
cimbru
rozmarin


Cum prepari o friptura de porc?


Pasul 1:
Carnea de porc se unge cu ulei si se pune intr-o tava (e bine sa ungi cu ulei si tava inainte sa pui carnea). Carnea se impaneaza cu 4 catei de usturoi si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust!

Pasul 2:
In tava pui toate legumele taiate (ceapa si morcovul). Restul usturoiului il pisezi. Intr-un castron pui apa cu usturoiul pisat, cu cimbru, boia si rozmarin si cu bulionul.

Pasul 3:
Acest sos se pune peste carne. Tava se baga la cuptorul deja incalzit si se tine la foc mic. Se lasa pana carnea e rumenita - cam o ora (verifica sa fie facuta si in interior). In acest timp mai intoarce-o si stropeste-o cu sosul din tava!

Friptura de porc

Friptura de porc este un preparat delicios. Garniseste aceasta friptura cu legume sau piure de cartofi. Serveste-o calda dar stropita cu sosul din tava!

Aceasta reteta va fi cu siguranta pe placul si celor mai pretentiosi invitati! Incearca acum aceasta friptura de porc!

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce desert de Craciun esti?
Incepe quiz
Ce desert de Craciun esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (35)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    simona (anonim)
    1 octombrie 2010 15:03

    stiu ca e buna .