Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Friptura de vanat cu ciuperci si sos de vin

Marţi, 13.04.2010
de Ana Maria Stroe

Friptura de vanat este una dintre cele mai delicioase si rafinate fripturi. De aceea, daca vreodata se iveste ocazia, trebuie sa te bucuri de o asemenea mancare. Insa, cu mult mai bine ar fi, daca ai sti sa gatesti chiar tu o savuroasa friptura de vanat. Iata de ce m-am gandit sa iti ofer astazi o reteta de friptura de vanat cu ciuperci si sos de vin. Imagineaza-ti. Ce ar putea fi mai gustos de atat?

Friptura ta de vanat la tava

Friptura de vanat

Pentru aprepara delicioasa friptura de vanat ai nevoie de:

4 fripturi de vanat
O ceapa mare
5-6 catei de usturoi
O conserva de ciuperci taiate
Sare, piper, busuioc
Un pahar de vin alb
O cana de supa de pui
4-5 feliute de bacon

Mai intai trebuie impanata friptura. Ia 4 catei de usturoi, taie-i in bucati mai mici. Fa cateva crestaturi cu un cutit in carnea de vanat si pune in fiecare crestatura cate o bucatica de usturoi. Ia apoi o tava incapatoare si pune niste ulei in ea. Friptura va trebui condimentata cu sare, piper si busuioc pe ambele parti, apoi pusa in tava. Adauga si 1-2 cani de apa, dupa care da tava la cuptor. Friptura de vanat trebuie sa fie foarte bine facuta, de aceea va dura aproximativ o ora pana se va patrunde bine.

Un vin rafinat pentru friptura de vanat

Intre timp, poti pregati sosul. Intr-o tigaie cu putin ulei prajeste feliutele de bacon. Prajeste-le pana cand baconul incepe sa prinda putina culoare. Adauga apoi ceapa tocata marunt si ciupercile si amesteca foarte bine. Toarna vinul si supa de pui si fierbe sosul cam o ora. Daca ti se pare ca a scazut prea mult, poti completa cu apa. Scoate apoi fripturile din tava si serveste-le impreuna cu sosul tau de vin. Bineinteles ca nimic nu va merge mai bine langa friptura de vanat, decat un spumant delicat. 

Friptura de vanat

Iata cum poti pregati o mancare vanatoreasca, sau iti poti surprinde jumatatea cu o adevarata cina romantica. Orice ai prefera, te vei delecta cu o savuroasa friptura de vanat  cu ciuperci si sos de vin.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.1 (24)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro

    • vizionate
    • votate
    • discutate

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!