Friptura de vanat este una dintre cele mai delicioase si rafinate fripturi. De aceea, daca vreodata se iveste ocazia, trebuie sa te bucuri de o asemenea mancare. Insa, cu mult mai bine ar fi, daca ai sti sa gatesti chiar tu o savuroasa friptura de vanat. Iata de ce m-am gandit sa iti ofer astazi o reteta de friptura de vanat cu ciuperci si sos de vin. Imagineaza-ti. Ce ar putea fi mai gustos de atat?
Friptura ta de vanat la tava
Pentru aprepara delicioasa friptura de vanat ai nevoie de:
4 fripturi de vanat
O ceapa mare
5-6 catei de usturoi
O conserva de ciuperci taiate
Sare, piper, busuioc
Un pahar de vin alb
O cana de supa de pui
4-5 feliute de bacon
Mai intai trebuie impanata friptura. Ia 4 catei de usturoi, taie-i in bucati mai mici. Fa cateva crestaturi cu un cutit in carnea de vanat si pune in fiecare crestatura cate o bucatica de usturoi. Ia apoi o tava incapatoare si pune niste ulei in ea. Friptura va trebui condimentata cu sare, piper si busuioc pe ambele parti, apoi pusa in tava. Adauga si 1-2 cani de apa, dupa care da tava la cuptor. Friptura de vanat trebuie sa fie foarte bine facuta, de aceea va dura aproximativ o ora pana se va patrunde bine.
Un vin rafinat pentru friptura de vanat
Intre timp, poti pregati sosul. Intr-o tigaie cu putin ulei prajeste feliutele de bacon. Prajeste-le pana cand baconul incepe sa prinda putina culoare. Adauga apoi ceapa tocata marunt si ciupercile si amesteca foarte bine. Toarna vinul si supa de pui si fierbe sosul cam o ora. Daca ti se pare ca a scazut prea mult, poti completa cu apa. Scoate apoi fripturile din tava si serveste-le impreuna cu sosul tau de vin. Bineinteles ca nimic nu va merge mai bine langa friptura de vanat, decat un spumant delicat.
Iata cum poti pregati o mancare vanatoreasca, sau iti poti surprinde jumatatea cu o adevarata cina romantica. Orice ai prefera, te vei delecta cu o savuroasa friptura de vanat cu ciuperci si sos de vin.