Iti e pofta de carne de vita dar nu stii cum s-o prepari ca sa nu fie fada si uscata? Vrei sa fie mai gustoasa si suculenta? Iata o retata de friptura de vita la cuptor usor de facut si savuroasa!
Friptura de vita la cuptor suculenta si plina de gust!
Ingrediente pentru 4 portii de friptura de vita la gratar:
- 1 kg muschi de vita (antricot sau vrabioara)
- 500 grame ciuperci champignon
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- sare
- piper
- cimbru
- boia
- 4 linguri ulei de masline
Prima etapa:
Bucata de carne de vita se unge cu ulei si se condimenteaza bine (sare, piper, boia, cimbru) si se infasoara in folie de aluminiu. Se pune la cuptor (acesta este incalzit in prealabil) si se lasa aproximativ o ora jumatate.
Etapa a doua:
Se scoate din folie iar bucata de carne este stropita cu vin. Peste se pun ciuperciile, ceapa verde si usturoiul tocate marunt. Se mai lasa la cuptor aproximativ 45 de minute.
Tips!
Daca vrei sa fie gata mai repede, intai fierbe carnea o ora si dupa pune-o la cuptor direct cu legumele pentru 30 de minute!
Scoate carnea pentru friptura de vita la cuptor cu 2 ore inainte de preparare.
Nu uita ca in cazul fripturii de vita, timpul de preparare variaza in functie de temperatura din cuptor asa ca incearc-o ca sa fii sigura ca este gata.
Cand opresti focul la cuptor mai las-o 15 minute ca sa isi ia din sucul din tava.