Rețete delicioase
Înapoi la

De Paste gateste friptura de oaie la cuptor

De Paste gateste friptura de oaie la cuptor

Alexandra Machitescu

De Paste surprinde-ti musafirii cu o friptura de oaie frageda si gustoasa! Invata cum sa prepari friptura de oaie ca un maestru bucatar!


Cea mai frageda friptura de oaie!

Friptura oaie

Ingrediente necesare pentru friptura oaie:

un morcov
o ceapa
½ radacina de patrunjel
cimbru
piper boabe
sare
un pahar de vin alb sec sau demisec
5 linguri de otet
4 catei de usturoi
2 kg de carne de oaie
4 linguri de ulei de masline

Cum prepari friptura de oaie la cuptor?

  • Pentru ca oaia este o carne destul de atoasa vom prepara un sos pentru a o marina in prealabil. Morcovul si radacina de patrunjel se rad si ceapa se taie marunt. Se pun la fiert intr-un litru de apa cu cimbru si boabe de piper pentru 45 de minute.
  • Cand se raceste zarzavatul adaugam in apa vinul, usturoiul pisat, otetul si sare.
    Aceasta compozitie se toarna peste carnea de oaie si se lasa la rece minim 6 ore. E bine ca la fiecare ora carnea sa fie intoarsa.
  • Acum se pune intr-o tava in care ai pus sare si 6 linguri de apa. Carnea se unge cu putin ulei de masline. Peste torni si sosul in care a stat la marinat. Se lasa la cuptor la foc mare pentru 20 de minute si dupa se lasa la foc mic cam 2 ore. Ai grija ca din cand in cand sa intorci carnea si s-o stropesti cu sosul din tava.

Friptura de oaie

Ce poate fi mai gustos decat o friptura de oaie marinata? Incearca si tu si vei avea pe masa de Paste un preparat fraged si aromat!

Articolul urmator
Obrăjori de vită: idei de rețete gustoase și rapide
Obrăjori de vită: idei de rețete gustoase și rapide
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (156)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Anonim4you (anonim)
    6 octombrie 2013 00:12

    E super tare , frate !!!