Astazi o sa iti arat cum prepari o friptura de porc la cuptor absolut delicioasa!
![]() |
Iata cum prepari friptura de porc la cuptor:
Tai carnea in bucati nu prea groase (5 - 6 cm), ca sa se patrunda mai repede in interior (in circa o ora), sau o fasonezi in bucati mai lungi, potrivit de groase, care se leaga cu sfoara. Dupa aceea, carnea se asaza intr-o cratita sau tava, de preferinta, din tuci emailata, potrivita cu marimea fripturii (altfel se arde sosul) si, nesarata, o ungi bine cu grasime sau ulei. In cratita pui 4 - 5 linguri cu apa si se introduce in cuptorul bine incins.
Dupa 20 de minute, cand s-a format o crusta la suprafata carnii, o piperezi si o sarezi putin, intorcand-o din cand in cand, ca sa se rumeneasca uniform si de fiecare data o stropesti cu sosul, pe care il completezi cu 2 - 3 linguri cu apa, cand scade. Cand carnea a inceput sa se rumeneasca, o acoperi cu un capac, care va retine vaporii formati. Astfel, va fi mentinuta fragezimea.
Cand friptura este gata, adaugi in sos 4 catei de usturoi, taiati in felii, sau o ramura de cimbru si o stropesti bine cu acest sos. Astfel, friptura isi va pastra mai bine aroma.
Poti sa o servesti cu diverse garnituri si cu salate.
![]() |
Ce zici? Va avea aceasta reteta de friptura de porc la cuptor succes si in casa ta? Eu nu ma indoiesc! Si sa nu te miri daca atunci cand se va termina, va trebui sa o prepari din nou, la rugamintile altora.