Friptura de pui glazurata cu portocale - inedit si delicios!

Cuprins
Nu pot sa-mi exprim incantarea fata de un grup de pretioase aripioare glazurate cu portocale care sunt asezate delicat pe o farfurie pretentioasa. Aceasta este de departe cea mai buna friptura de pui pe care am mancat-o in ultima vreme! Savuroasa si ... citrica, m-a facut sa ma gandesc de 2 ori inainte sa ma reorientez spre noi tipuri de carne pentru retete inovatoare.
Friptura de pui cu glazura de portocale
![]() |
Ingrediente:
3/4 cana de suc proaspat stors de portocale (cam 3 portocale)
2 linguri de ghimbir proaspat, curatat de coaja si zdrobit
o lingura de sos de soia
2 linguri de miere
o lingura de apa
2 lingurite de malai
2 pui (cam de 500-750 g) - curatati de piele si taiati in jumatati
ulei pentru gatit
o lingurita de sare
o ligurita de ghimbir macinat
Preparare:
Incinge cuptorul.
Combina primele 4 ingrediente intr-o tigaie mica; da in clocot. Amesteca apa si malaiul intr-un bol mic cu ajutorul unui tel. Toarna amestecul de faina in cel de suc din tigaie, continuand sa amesteci cu un tel. Gateste timp de 2 minute pana cand amestecul devine consistent si lucios, amestecand incontinuu.
Pune jumatatile de pui, cu partea carnoasa in sus, pe o tava de copt acoperita cu o foaie de copt unsa cu ulei de gatit. Presara jumatatile de pui cu sare si ghimbir macinat. Toarna amestecul de portocale cu ajutorul unei linguri peste pui. Gateste la foc mediu timp de 25 de minute sau pana cand carnea este patrunsa.
Nimic nu poate egala experienta gastronomica a acestor pui la cuptor. O friptura de pui de altfel rapida si usoara, dar atat de plina de imaginatie, incat recunosc ca sunt un pic invidioasa ca nu m-am gandit eu prima la ea. Ca intotdeauna, nu uita sa te joci cu ingredientele!


