Un sos fabulos pentru o friptura de vita la cuptor fara egal!

Un sos fabulos pentru o friptura de vita la cuptor fara egal!
Edda Bild
Joi, 20.05.2010

Cuprins

Sa iti spun un secret: cand eram mica, gaseam carnea de vita plictisitoare si mai mereu prost asezonata sau garnisita. De indata ce mi-am gasit pasiunea pentru gatit (si spiritul romantic) , mi-am promis ca nu voi avea liniste pana nu voi gasi sosul potrivit pentru o friptura de vita la cuptor absolut perfecta! Si iata ca am dat lovitura cu acest sos simplu de ciuperci, ideal pentru o cina romantica discreta...

Friptura: vita la cuptor cu sos de ciuperci

Friptura vita la cuptor

Ingrediente:

- 2 lingurite de cimbru uscat
- 6 catei de usturoi, zdrobiti
- o lingurita si un sfert de sare
- 3/4 de lingurita de piper
- o bucata de muschi de vita (1.25 kg), curatata de grasime
- 4 lingurite de unt
- 300 g de ciuperci feliate
- o cana de supa de vita (poti s-o prepari cu un cubulet de concentrat)
- jumatate de cana de vin rosu dulce
- 2 lingurite de amidon

Preparare:

1. Incinge cuptorul.

2. Amesteca cimbrul, usturoiul, lingurita de sare si piperul, apoi acopera muschiul de vita cu acest amestec. Incalzeste o tigaie mare (care poate fi pusa si in cuptor) unsa cu ulei, la foc mediu. Pune muschiul de vita, gateste timp de 2 minute pe o parte pana capata o culoare maronie, apoi intoarce carnea.

3. Pune tigaia in cuptor si gateste la foc mediu timp de 25-30 de minute sau pana cand carnea pare a fi aproape gata. Scoate friptura de vita si pune-o pe o farfurie, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o sa se "odihneasca" timp de 10 minute.

4. Intre timp, topeste untul in aceeasi tigaie, la foc mediu. Adauga ciupercile si sarea ramasa, apoi gateste-le timp de 5 minute, amestecand frecvent. Adauga supa de vita si vinul, lasand sa fiarba la foc mic timp de 8 minute. Amesteca bine amidonul si apa si incorporeaza in sos, apoi mai lasa sa fiarba la foc mic timp de 2 minute sau pana cand incepe sa se ingroase.

5. Taie friptura de vita la cuptor in diagonala si decoreaza cu sos de ciuperci din belsug.

Nimic nu se compara cu o friptura de vita la cuptor cu un sos bogat de ciuperci si vin care sa dea o doza usoara de romantism oricarei cine! Savureaza aromele bogate si gustul fraged al unei fripturi gatite la perfectie!

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Joi, 20.05.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Joi, 20.05.2010
Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Incepe quiz
Zodia care ți-ar fura iubirea fără remușcări
Zodia care ți-ar fura iubirea fără remușcări

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (58)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Iancu Lubita
12 mai 2013 07:07

Nimic spectaculos la sos;ciuperci calite,cu vin,amidon si condimente;ma asteptam ca intradevar sa gasesc ceva super deosebit!!

crina (anonim)
22 decembrie 2012 17:05

As dori sa fac aceasta reteta la ce temperatura se coace??? Multumesc

Ne găsești pe