Pui umplut cu lamaie

Pui umplut cu lamaie
Laura Adamache
Marţi, 15.02.2011

Nu suntem mari amatori de carne de pui deoarece ni se pare destul de fada fata de carnea de rata, gasca, vita, oaie sau vanat, preferatele noastre, dar este o carne lejera si accesibila oricui si daca stim sa o gatim cum trebuie poate avea un gust absolut delicios.

Imi place foarte mult lamaia in combinatie cu carnea de pui iar daca il condimentam si cu o mana zdravana de ierburi parfumate, nu are cum sa nu ne placa. Pui umplut cu lamaie

Ingrediente:

1 pui de 1kg

2 lamai

1 pahar de vin alb

50 gr unt

2-3 linguri ulei de masline+ 30 gr ulei de masline

mix de ierburi aromatice ( maghiran, menta, oregano, cimbru proaspat - timo)

sare

piper

Taiem varfurile aripilor si curatam tartita, dupa care trecem puiul pe toate partile prin foc ca sa eliminam eventualele pene necuratate.

Facem doua gauri in pielita de pe ambele parti de langa tartita si introducem in ele copanele puiului ca sa nu se desfaca prea mult in timpul coacerii. In poza de jos se vede cum sunt introduse,

Pui umplut cu lamaie

Ungem puiul cu 2-3 linguri ulei de masline sare si piper pe dinauntru si pe dinafara.

Spalam bine de tot lamaia si o intepam adanc pe toate partile cu un bat pentru frigarui sau o furculita.

Introducem lamaia intreaga in pui si il asezam intr-o forma.

Separat, emulsionam vinul cu uleiul de masline si cu sucul proaspat stors al celeilalte lamai. Adaugam ierburile tocate fin si rasturnam acest sos peste pui. Taiem in bucatele mici 50 gr unt si le punem pe deasupra puiului

Pui umplut cu lamaie

Introducem puiul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1 h 30 minute.

Dupa primele 30-35 minute intoarcem puiul pe cealalta parte si avem grija sa il ungem mereu cu sosul format in tava.

Dupa ce este rumenit complet pe toate partile, il scoatem din cuptor si il servim alaturi de salata,

Pui umplut cu lamaie

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/ 

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Marţi, 15.02.2011
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Marţi, 15.02.2011
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Marţi, 15.02.2011
Articolul urmator »
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
Raluca Margean | Miercuri, 06.03.2024
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (43)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 17.03.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
alina (anonim)
25 iulie 2012 15:03

E super buna aceata reteta!

Ne găsești pe