Adu exotismul in curtea ta: pulpe la gratar cu glazura de mango!

Adu exotismul in curtea ta: pulpe la gratar cu glazura de mango!
Edda Bild
Joi, 20.05.2010

Cuprins

Nu stiu care e tipul tau preferat de carne de pui, dar eu nu ma pot decide niciodata intre piept si pulpe! Astazi iti propun o reteta de pulpe la gratar. Aceasta carne densa, cu tot cu os, va beneficia de un lung proces de gatire la gratar, preferabil la o sursa indirecta de foc, pentru ca aceasta glazura dulce si minunata pe care ti-o propun sa nu se arda!

Pulpe la gratar cu glazura de mango

Pulpe la gratar Ingrediente:

- 2/3 cana de gem de mango
- 2 linguri de arpagic proaspat, tocat marunt
- 2 linguri de otet de orez (sau otet balsamic)
- 2 linguri de sos picant (reteta recomanda Huy Fong daca gasesti ceva tipic chinezesc, daca nu, foloseste clasicul sos Worchestershire)
- 1 lingura de ulei de masline
- 4 pulpe de pui, fara piele
- o jumatate de lingurita de sare grunjoasa
- un sfert de lingurita de piper negru, proaspat macinat

Preparare:

1. Incinge gratarul si lasa o bucata care sa nu se afle deasupra carbunilor, preferabil in mijloc.

2. Amesteca gemul de mango, arpagicul, otetul si sosul picant pana obtii un amestec omogen. Pastreaza un sfert de cana de amestec.

3. Unge puiul cu ulei de masline si presara sare si piper pe deasupra.

4. Pune puiul pe gratar si lasa pana cand simti ca s-a patruns bine (poate dura pana la o ora, depinde de caldura gratarului); din 15 in 15 minute intoarce puiul si unge-l cu 2 linguri de sos de mango.

5. Dupa ce s-a patruns bine, pune-l pe un platou si presara restul de sos pentru un detaliu final apetisant!

Foloseste orice ingrediente ai la indemana pentru a-ti personaliza glazura! Incearca un compot de ananas sau o pasta de mere daca nu ai gem de mango. Serveste cu o garnitura simpla de salata de varza, morcovi, zeama de lamaie si zahar. Oriental si romanesc in acelasi timp!

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Joi, 20.05.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Joi, 20.05.2010
Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (3)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe