Prepara o delicioasa garnitura de ciuperci cu smantana!

Cuprins
Ciupercile sunt o alegere foarte buna pentru o garnitura aromata langa orice fel de friptura. Iata o reteta care exceleaza prin gustul cremos si plin de savoare: ciuperci cu smantana!
Ciuperci cu smantana - garnitura ideala!
![]() |
1 kg ciuperci
150 gr unt (sau 6 linguri ulei de masline)
200 gr smantana
o ceapa
2 catei de usturoi
vegeta
sare
piper
patrunjel
Cum prepari ciuperci cu smantana?
![]() |
Ciuperciile se spala bine si se taie marunt. Intr-o cratita se pune untul la topit. Cand untul s-a incins adaugam ceapa tocata si ciuperciile. Le lasam pana sunt aproape gata. In acest timp, smantana o amestecam cu vegeta, usturoi pisat, sare si piper. Acest sos se adauga peste ciuperciile calite. Amestecam bine si punem la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Cand garnitura de ciuperci cu smantana se scoate de la cuptor, se presara cu patrunjel.
Sfaturi utile:
Poti folosi si ulei de masline dar untul ii da o aroma aparte.
Ca sa nu pui acest preparat la cuptor, il tii pe aragaz la foc mic si amesteci des.
E bine sa gusti compozitia inainte sa o pui la cuptor. Acum trebuie sa o condimentezi dupa gust, daca nu ai pus condimente destule!
Aceasta garnitura de ciuperci cu smantana este una delicioasa care imprumuta din gust si fripturii cu care o serviti. Mai mult, aceasta compozitie poate deveni un sos perfect peste paste.


