Prepara o delicioasa garnitura de ciuperci cu smantana!

Prepara o delicioasa garnitura de ciuperci cu smantana!
Alexandra Machitescu
Marţi, 06.04.2010

Cuprins

Ciupercile sunt o alegere foarte buna pentru o garnitura aromata langa orice fel de friptura. Iata o reteta care exceleaza prin gustul cremos si plin de savoare: ciuperci cu smantana!

Ciuperci cu smantana - garnitura ideala!

Ciuperci smantana
Ingrediente necesare ciuperci smantana:

1 kg ciuperci
150 gr unt (sau 6 linguri ulei de masline)
200 gr smantana
o ceapa
2 catei de usturoi
vegeta
sare
piper
patrunjel

Cum prepari ciuperci cu smantana?

Ciuperci cu smantana

Ciuperciile se spala bine si se taie marunt. Intr-o cratita se pune untul la topit. Cand untul s-a incins adaugam ceapa tocata si ciuperciile. Le lasam pana sunt aproape gata. In acest timp, smantana o amestecam cu vegeta, usturoi pisat, sare si piper. Acest sos se adauga peste ciuperciile calite. Amestecam bine si punem la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Cand garnitura de ciuperci cu smantana se scoate de la cuptor, se presara cu patrunjel.

Sfaturi utile:

Poti folosi si ulei de masline dar untul ii da o aroma aparte.
Ca sa nu pui acest preparat la cuptor, il tii pe aragaz la foc mic si amesteci des.
E bine sa gusti compozitia inainte sa o pui la cuptor. Acum trebuie sa o condimentezi dupa gust, daca nu ai pus condimente destule!

Aceasta garnitura de ciuperci cu smantana este una delicioasa care imprumuta din gust si fripturii cu care o serviti. Mai mult, aceasta compozitie poate deveni un sos perfect peste paste.

Vezi si
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Marţi, 06.04.2010
Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (112)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
spaniellead
8 septembrie 2012 13:01

Foarte buna reteta.

esty (anonim)
4 aprilie 2012 10:10

fara faina?

lena (anonim)
24 noiembrie 2011 13:01

este super buna! si merge perfect cu rulou de beef si bacon! mmmmmm

Ne găsești pe