Incearca o garnitura delicioasa de dovlecei cu ciuperci!

Cuprins
Cand zic dovlecei cu ciuperci nu pot sa nu ma gandesc la vacantele la munte, toamna devreme. Bunicul aducea ciuperci proaspete din padure iar bunica fugea la piata sa cumpere dovlecei. La cina, aveam sa cer cu siguranta a doua portie pentru ca aveam dovlecei cu ciuperci la cuptor.
Pregateste o reteta savuroasa: dovlecei cu ciuperci!
![]() |
Ingrediente pentru 4 portii de dovlecei cu ciuperci: 4 dovlecei 200 gr ciuperci 2 cepe o ceasca de orez o legatura de praz 1 ardei gras 2 linguri vegeta sare piper 2 linguri de ulei Sos: 200 gr smantana sau iaurt gras 4 catei de ustutoi |
Tips:
Alege dovleceii mai mici pentru ca sunt mai fragezi!
Eu cumpar mereu ciuperci pleurotus pentru ca sunt ciuperci gustoase pe care le gasesti si in padure. Daca gasesti poti pune hribi pentru ca sunt foarte aromati dar si ciupercile champignon sunt bune!
Mod de preparare dovlecei cu ciuperci:
Pasul 1:
Dovleceii de taie pe jumatate, se curata de coaja si de miez. Se sareaza si se lasa la rece.
Pasul 2:
Separat, orezul se pune la fiert cu sare si o lingura de vegeta.
Pasul 3:
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se caleste ceapa tocata marunt, ciupercile si ardeiul taiat rondele.
Pasul 4:
Orezul se amesteca cu legumele calite, cu patrunjelul si prazul tocat si cu sare si piper, dupa gust.
Pasul 5:
Cu aceasta compozitie vei umple dovleceii. Pune-i intr-o tava la cuptor timp de jumatate de ora. In acest timp, piseaza usturoiul si amesteca-l cu smantana.
Dupa jumatate de ora dovleceii se scot si se servesc calzi cu sosul de smantana. Mmm...acesta este gustul care ma face sa calatoresc in timp si sa fiu iar la masa rotunda a buniciilor! Incearca si tu dovlecei cu ciuperci si vei fi apreciata de toata familia!


