Garnitura de fasole verde cu usturoi

Garnitura de fasole verde cu usturoi
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Miercuri, 24.03.2010

Cuprins

Incearca pentru oricare dintre retetele tale de friptura o garnitura usor de preparat si cu adevarat sanatoasa. Pregateste o garnitura de fasole verde cu usturoi pentru o friptura de vita la tava sau pui la cuptor. Nu se poate sa dai gres. Este o garnitura care se va potrivi indiferent de alegerea ta.

Garnitura de fasole verde

Garnitura de fasole verde bogata in vitamine

Fasolea verde este un aliment extrem de sanatos pentru organismul nostru. De aceea, daca o gatim intr-o combinatie reusita cu usturoi, vom avea parte de o mancare nu numai extrem de gustoasa ci si foarte sanatoasa. Pentru a prepara garnitura de fasole verde cu usturoi ai nevoie de:

1 kg fasole verde
1 ceapa
Ulei
1 legatura patrunjel
3-4 catei de usturoi
Suc de rosii sau bulion
Sare, piper, busuioc

Intr-o tigaie toarna putin ulei. Toaca ceapa foarte marunt si pune-o in tigaie la calit. Este gata atunci cand prinde acea culoare aurie. Cand ceapa este calita, adauga sucul de rosii si lasa-l sa dea de doua ori in clocot. Adauga apoi pastaile de fasole verde si amesteca totul foarte bine. Usturoiul se toaca foarte marunt si se adauga dupa ce fasolea a fiert cateva minute in sucul de rosii. Poti folosi si rosii decojite in bulion, pentru a avea cateva bucati de rosii in garnitura ta. Daca preferi, poti inlocui usturoiul cu usturoi granulat. Se gaseste in comert si este la fel de bun ca si usturoiul normal. Condimenteaza garnitura de fasole verde cu sare si piper dupa gust, iar pentru a ii da o aroma deosebita fata de mancarurile pe care le-ai gatit pana acum, presara si putin busuioc. Du pace ai stins focul, presara putin  patrunjel tocat pentru o savoare incomparabila.

Garnitura de fasole verde

Garnitura de fasole verde pentru friptura de vita la tava

Garnitura de fasole verde este una dintre acele garnituri care se potrivesc oricarui tip de friptura. Spre exemplu cu friptura de vita la tava se potriveste perfect. Si aceasta este foarte usor de preparat. Intr-o tava se pune putin ulei. Carnea de vita de condimenteaza pe ambele parti si se pune in tava. Se toarna apa pana cand carnea este acoperita pe jumatate si se da la cuptor. Se pot pune si 1-2 frunze de dafin.

Garnitura de fasole verde
Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 24.03.2010
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 24.03.2010
Piper verde: beneficii și proprietăți
Piper verde: beneficii și proprietăți
Raluca Margean | Miercuri, 24.03.2010
Articolul urmator »
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 17.03.2024
Incepe quiz
Serioasă sau superficială? Fă testul și află!
Serioasă sau superficială? Fă testul și află!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (17)

Ne găsești pe